Всi новини, сторінка 16

26 01

Радісна звістка для творчої спільноти Покрова — есе активної читачки бібліотеки-філії №1 для дітей, учениці 9 класу СЗШ№6 Кіри Рижикової увійшло до збірки кращих робіт учасників Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули 2021». Примірник книги місто вже отримало від Національної бібліотеки України. З нею можна ознайомитися у бібліотеці-філії №1.


21 01

Ветеран Афгану, капітан-розвідник, волонтер АТО, автор і виконавець, письменник – його творчість про те, що пережито, що пропущено крізь серце. Про це говорив і з покровчанами, представивши пісні із власного творчого доробку.


17 01

16 січня, в Україні відзначають  День пам’яті захисників донецького аеропорту. За непереможність та неймовірну стійкість їх назвали «кіборгами». “Кіборги” вистояли, не встояв бетон”, – фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців.


14 01

З щедрівками, урочистою ходою святкових вертепів, з піснями, обрядами та гарним настроєм зустрічали покровчани свято, яке давно вже є народним. Цього року традиції ожили, згуртувавши громаду у справжньому родинному колі. Відділ культури виконкому спільно з творчими колективами міста, клубними осередками підготували неперевершену програму, взявши за основу народну спадщину у всьому її безмежному різнобарв’ї.


14 01

Захоплюючою новорічною казковою пригодою "Фантастичні пригоди смаколиків та їх друзів" зустрічали гостей на Василів вечір, щедрий вечір, День Святої Меланії у Дитячій школі мистецтв.



06 01

Різдво в Україні — свято з надзвичайною атмосферою - колоритне, цікаве своєю самобутністю, дивовижною красою, глибокою історією та духовністю. Заклади культури, як хранителі традицій нашого народу, по-особливому до нього готувалися. Намагалися відтворити традиції і обряди, з якими наші предки ступали у новий рік.


04 01

Сучасні діти знають про Чорнобильську трагедію, розуміють її масштаби й можливі наслідки, цінують героїзм і самовідданість ліквідаторів. У цьому переконують роботи покровчан - дипломантів та переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка, який у грудні пройшов у Лубнах Полтавської області. Сьогодні дітей запросили до Будинку творчості дітей та юнацтва, аби вручити заслужені дипломи і пам'ятні подарунки.


31 12

Лишаються лічені години до найулюбленішого свята за календарем - Нового року! Свято, що поєднує минуле і майбутнє, завжди сповнене вірою надією та любов’ю. Цю чарівну подію з нетерпінням чекають діти й дорослі, бо знову починають вірити в диво, щасливі зміни і, затамувавши подих, загадують бажання.


28 12

Ліза Халявченко стала лауреатом ІІ премії у Міжнародному конкурсі “Планета мистецтв”. Конкурс проходив у Києві, дистанційно об'єднавши солістів та колективи, які виступали у вокальному, хореографічному, інструментальному, театральному, розмовному і цирковому жанрах. Сонячну піаністку з Покрова до конкурсу підготувала старший викладач ДШМ Олена Семенуха.