Всi новини, сторінка 18

27 11

Щороку наприкінці листопада по всій країні у вікнах запалюються свічки пам’яті на вшанування невинних жертв страшних голодних 1921-1923, 1946-1947 років та безжалісного голодомору 1932-1933. Саме в четверту суботу листопада Україна і весь світ згадує жахи Голодомору – геноциду української нації.


25 11

Архівні документи, світлини, особисті речі свідків голодомору доповнили постійнодіючу музейну експозицію. У 88-роковини страшної трагедії ці безцінні експонати будуть представлені покровчанам.


19 11

У день початку подій, які стали для України історичними, об’єднавши у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року, в нашій державі відзначається День Гідності та Свободи. До Дня Гідності та Свободи у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім. М. Занудька представлено виставку, центральними експонатами якої стали документи, світлини, книга "Народні Герої України. Історії справжніх’’, подарована музею родиною Дідіків з Харкова.


16 11

Вихованка Школи мистецтв Варвара Поручник стала переможницею І Всеукраїнського відкритого конкурсу творчості "Музика осені 2021". Учениця викладача з вокалу Ганни Доценко виборола перше місце у своїй віковій категорії номінації “Вокал”. Вітаємо юну солістку з перемогою та бажаємо подальших успіхів! Юні музиканти, вихованці дитячої музичної школи міста Діна Тараненко та Катерина Баландіна мають гарні результати участі у IV Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв


09 11

Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Ця дата припадає на православне свято – день вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. 


09 11

Сьогодні Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, свято тих, хто зберігає найцінніше надбання – культурну спадщину. Хто плекає таланти, прокладаючи юні шлях до зірок. Для Покрова це особливий день, бо місто багате на таланти, на людей, для кого мистецький розвиток – то справа усього життя. Сьогодні працівники культури приймали вітання від імені міського голови Олександра Шаповала зі словами безмежної подяки.


09 11

9 листопада   ми вітаємо людей, які не уявляють свого життя без музики, живопису, танцю, театру, співу, книги, музею. Саме працівники культури  та майстри народного мистецтва формують унікальний культурний простір нашого міста та  розкривають творчий потенціал підростаючого покоління. Серед тих, чия місія нести добро та красу – директор дитячої музичної школи Надія Тарасенко.


08 11

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята! Своєю невтомною, натхненною працею Ви зберігаєте найцінніше надбання – культурну спадщину. Плекаєте джерело народних традицій, прищеплюючи молоді любов та повагу до свого коріння. Ваша професія особлива, бо вчите бачити прекрасне, розкриваєте таланти, долучаєте до справжніх витоків української культури. Завдячуючи Вам, ми відкриваємо усю красу та багатогранність свого краю, своєї країни. 


04 11

Розділ, присвячений легендарній команді, з’явився у експозиції «Спортивна гордість Покрова».


20 10

Заклади культури міста продовжують цикл заходів, присвячених історії Покрова. Юні художники поринули в мистецький світ