Життя – музиці, серце - Україні

Цей навчальний  рік  ювілейний  для   викладача по класу фортепіано та сольфеджіо Олени Вікторівни Семенухи. У вересні виповнилося 40 років, відколи вона у якості педагога  переступила поріг Дитячої школи мистецтв. Це було особливе  відчуття  - повернення у рідні стіни й до тих людей, які дали крила і потужну базу. Досі з теплотою  вона згадує тодішнього  директора   Анатолія  Григоровича Розувайла, своїх наставників Олену  Романівну Краєвську та  Валентину Пилипівну Собіщанську.

Зараз вже досвідчений педагог сама є взірцем, другом і наставником для багатьох випускників, які обрали за фах – музику. Деякі з них тепер колеги і привід для гордості.

З дитинства ніким іншим, окрім викладача музики, Олена Семенуха себе не уявляла. Неабиякі здібності унаслідувала від батька. Не маючи музичної освіти, мав гарний слух і грав на багатьох інструментах.

Спочатку були прекрасні роки навчання у музичній школі, далі, звісно, музичне училище. Навчалася далеко від дому, рік попрацювала на чужині і повернулася додому.

Щиру, справедливу, віддану своїй справі, Олену  Вікторівну люблять учні, поважають колеги, шанують батьки. Її професіоналізм та велике серце зробили можливим те, чого до неї в Україні ніхто не брався.

Не один рік копіткої праці, створення власної «особливої» методики привели до неймовірного результату. Викладачці не просто вдалося навчити грати на інструменті «сонячну» дитину, а досягти такої виконавської майстерності, що дозволила  учениці брати участь і перемагати на загальних підставах  у солідних конкурсах.

У 2013 році Ліза Халявченко разом зі своїм викладачем стали сенсацією і надією для багатьох родин, які виховують діток із синдромом Дауна. Покровчанки  зіграли у чотири руки на концерті голландського оркестру Jostiband – найбільшого у світі музичного колективу, в якому грають особливі музиканти. Після того, у Лізи було і буде  ще багато перемог, за якими незмінний, більше ніж  викладач.

Маючи успішні напрацювання, Олена Вікторівна продовжує допомагати особливим діткам опановувати гру на фортепіано. Для них це не просто музичний, а потужний реабілітаційний інструмент. Щодо цього, у досвідченого викладача лише одна порада до батьків особливих діток, аби якомога раніше  знайомили їх з музикою, від цього залежить результат.

Уроки викладача сольфеджіо і класу фортепіано залишаються в пам’яті учнів не лише міцними знаннями з предметів. На заняттях вона розповідає про свідомо забуті імена українських культурних діячів, музикантів, їхні твори і мелодії.

  • Мені дуже хочеться щоб наші діти зростали освіченими, самодостатніми, не знали, що таке комплекс меншовартості.

Вірю в Перемогу і те, що Україна стане сильною і квітучою, бо підростає гідне покоління,  - переконана Олена Вікторівна Семенуха.

І це слова справжнього викладача, педагога, бо як казав Григорій Сковорода: «Лише той вчитель, хто живе так, як навчає».

У професійне свято та з нагоди фахового ювілею, хочеться побажати чудовому викладачу, щоб здійснилися усі Ваші життєві плани та творчі мрії, а кожен день життя буде  сповнений світлої мелодії, яка надихає на перемоги!

Прес-служба міського голови.