Всi новини

23 07

Два золота і Гран-Прі завоювали випускниці Школи мистецтв. Дівчатка блискуче закінчили не лише творчий, а й загальноосвітній заклад. Школа мистецтв надихала на нові звершення і відкривала неосяжний світ музики. Тож ці перемоги особливо дорогі і для випускниць, і для їхніх наставників.


17 07

Сьогодні малюнки Анастасії Лободи, Діани Постольнік, Вероніки Гаврюшенко представлені широкому загалу на виставці, організованій Почесним консульством Австрійської республіки у місті Дніпро, спільно з ГО ЖІНКИ плюс, Управлінням з питань культури та спорту виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, обласним методичним центром клубної роботи та народної творчості.


15 07

Сьогодні Покров приєднався до відзначення Дня Української державності. Це свято встановлено три роки тому, того ж дня, коли вшановується пам'ять видатного державотворця - Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси- України.


03 07

Пісенну спадщину вважають справжнім скарбом нашого регіону, бо передавали з покоління в покоління, зберігаючи для нащадків. До наших часів у різних куточках Дніпропетровщини можна почути пісні, коріння яких сягають у сиву минувщину. З 2016 року козацькі пісні Дніпропетровщини внесені до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.


28 06

28 червня - 28 - річниця з Дня ухвалення Конституції України. З нагоди знакової дати покровчани, представники влади міста поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку. У закладах освіти та культури пройшли тематичні онлайн-заходи.


25 06

Вихованці творчих осередків Покрова здобули переможні місця в престижних музичних конкурсах. Їх досягнення були визнані на національному та міжнародному рівнях. Це свідчення наполегливої праці та таланту юних музикантів та викладачів. Вони доклали багато зусиль, щоб досягти таких результатів.


21 06

Околиці сучасного Покрова — колиска одного з найцінніших артефактів, знайдених на території України. Сьогодні, о 14:30 — стало рівно 53 роки, як у районі Шевченківського кар'єру у скіфському кургані Товста Могила експедицією інституту археології під керівництвом Бориса Мозолевського було знайдено золоту Пектораль.


17 06

Вчора в Україні відзначили День батька. Маленькі та дорослі діти вітали своїх татусів з цим затишним святом. Дарували щирі вітання, теплі обійми чи згадували зі щемом у серці татусів, які вже не поряд.


11 06

Початок червня завжди особливий для осередків культури Покрова – це час підведення підсумків творчого року і радість за дітей, їхні успіхи та звершення. Кожного року Школа мистецтв та Дитяча музична школа вітають своїх учнів, особливі слова адресують випускникам. Цьогоріч заклади закінчили 58 вихованців, кожен з яких залишається частиною історії мистецьких шкіл.


04 06

550 дітей загинули, понад 1351 отримали поранення різного ступеня тяжкості, 2021 дитина вважається зниклою і це не остаточні цифри. Такою є страшна статистика війни, наслідки збройного вторгнення рф. Сьогодні, у Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, Україна вкотре говорить про це на повний голос, бо кожне дитяче життя – безцінне.