Всi новини, сторінка 17

22 12

2021-й рік приніс учням Дитячої школи мистецтв нові знання і яскраві успіхи. Завершується він теж приємними подіями.


20 12

Довгоочікувана подія традиційно відбулася у найказковіший день року - 19 грудня. Аби побачити самим і показати дітям, як зелена красуня запалає тисячами вогників, покровчани прийшли на центральну площу міста. Чарівне сяйво ялинки, яскрава вулична ілюмінація, якої з кожним роком у місті стає дедалі більше, компенсували не зовсім новорічну погоду.


17 12

Дванадцять юних  покровчан  стали цьогоріч володарями стипендії міського голови Олександра Шаповала. Кожен з них здобув вагомі перемоги, підкорив не одну творчу, наукову, спортивну вершину. Вони завершують 2021 рік  досягненнями та з новими мріями і планами.


14 12

13 грудня – свято Андрія Первозванного, його здавна вважають покровителем України, тож цей день особливо шанований у народі. А ще він багатий на традиції, бо саме до цієї дати готували славнозвісні Андріївські вечорниці. Пройшли вони і у Покрові.


10 12

Покров неможливо уявити без закладу, де зберігається історія міста. Але крім постійної краєзнавчої роботи тут триває культурно-освітня діяльність. Музейники підвищують свій фаховий рівень, діляться досвідом з колегами, знайомлячи з минувшиною нашого козацького краю.


07 12

Кулінарні традиції нашого народу - більше, ніж просто страви. Це має довести проєкт “Дослідження гастроспадщини України: традиції гостинності та культури приготування страв як основи для розвитку креативних індустрій регіонів”, до якого долучилися заклади культури Покрова. Проєкт реалізується Українським центром культурних досліджень та Дніпропетровським обласним методичним центром клубної роботи та народної творчості і має на меті відкрити гастрономічну Україну.


07 12

Елемент традиційного національного жіночого одягу представляють у всій його багатогранній красі. Покровчанки  долучилися до флешмобу, розпочатого відділом культури виконкому, прикрашають себе хустками, демонструючи вірність традиціям – зв'язок поколінь.


06 12

З кожним роком програми творчих конкурсів стають все складнішим, зростає число їх учасників. Проте тішить, що не зменшується кількість перемог, здобутих вихованцями Дитячої школи мистецтв.


06 12

Третє грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами. Для Покрова це ще одна нагода розповісти про неймовірних містян, різних за віком, але спільних у своїх непростих життєвих історіях, прагненнях та мріях. Цього дня соціальні установи, заклади культури й освіти говорили про досягнення, успіхи, про спільні проєкти і плани покровчан, обмежених у можливостях, але не у бажанні наповнювати своє життя яскравими подіями.


01 12

30 листопада Назарію Яремчуку виповнилося би сімдесят. Цьогоріч ювілей видатного митця, Героя України, лауреата Шевченківської премії відзначають на державному рівні. Найкращий спосіб вшанування пам'яті легендарного співака - це популяризація його непересічної творчості. Вчора неповторний, проникливий, кришталевий голос лунав у арт-центрі публічної бібліотеки міста, де пройшов пам'ятний захід.