Всi новини, сторінка 15

21 02

Сьогодні, 21 лютого, світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови. Він проходить відтоді, як у 1999 році в Парижі, на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, було проголошено про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності». У ЮНЕСКО впевнені, що створення свята – це важливий крок до визнання необхідності захистити різноманіття культур і зберігати повагу до мови як показника культури.


21 02

Те, що за останні роки цікавість до Покрова зросла, залишається очевидним фактом. Відчути дух затишного гірницького містечка гості приїжджають звідусіль. А хто як не музейники здатні показати місто у всій багатогранності. Передусім ця відповідальна місія лягає на екскурсоводів, які сьогодні відзначають свій професійний день.


20 02

Сьогодні, 20 лютого, покровчани згадують усіх, хто віддав життя під час Революції Гідності та на Сході країни, захищаючи її територіальну цілісність.


17 02

Вихованці закладу продовжують брати творчі висоти. Дистанційне навчання не стало перешкодою для опанування нових знань – самореалізації. Черговим доказом цього стала перемога Аристарха Черенкова. Учень викладача школи Наталії Швець зміг вразити професійне журі. Аристарх отримав гран-прі Всеукраїнського двотурового фольклорного фестивалю- конкурсу " Зимова легенда 2022" та супер гран-прі і золото Міжнародного двотурового конкурсу мистецт " Сяюча Зірка Різдва 2022" Україна- Америка. Це не перші


15 02

15 лютого виповнюється  33 роки  від дня виведення військ з Афганістану. Цього дня у Покрові висловлюють свою шану солдатам та офіцерам, які були віддані  військовій присязі за межами рідної землі.


15 02

У міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька пройшла зустріч, присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.


14 02

Мелодії, що відгукуються у серці, що дарують спогади та гамму почуттів – такою є пісня для Володимира Бородіна, чий творчий вечір пройшов напередодні Валентинового дня.


04 02

Сьогодні у Покрові вшанували пам'ять людини, яка явила світу дивовижну Золоту Пектораль, відразу ж названу знахідкою віку. 4 лютого Борису Мозолевському мало б виповнитися 86 років. Доля відміряла йому небагато часу, та свій шлях він пройшов з палаючим серцем і душею. Легендарною знахідкою великий археолог на весь світ прославив і Україну, і наше місто, навіки ставши частиною історії Покрова.


27 01

Дата, яку не забути, день, що залишається страшним нагадуванням і пересторогою. Сьогодні світ вшановує пам'ять жертв Голокосту. Саме 27 січня 1945 року  солдати 1-го українського фронту звільнили в’язнів найбільшого нацистського табору Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.


26 01

25 січня для Покрова традиційно проходить під знаком вічно молодого романсу. Вже не перший рік цього дня творча спільнота дарує містянам неперевершені музичні зустрічі, сповнені мелодики, лірики й романтики жанру, який протягом століть полонить душі слухачів.