У ПОКРОВІ ТРИВАЄ МАРАФОН “16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА”

25 листопада в Україні розпочалася міжнародна кампанія «16 днів активних дій проти гендерно зумовленого насильства». Акція стартувала у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і завершується 10 грудня, у День прав людини. До масштабного просвітницького марафону долучився і Покров.

«16 днів проти насильства» - щорічна міжнародна кампанія, цьогорічна загальносвітова тематика -  “Інвестуй у попередження гендерно зумовленого насильства”. Тема в Україні - “Жінки та дівчата під час війни”.

Ця проблема на часі, особливо зараз, у період війни, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, гендерне насильство вбиває стільки ж жінок у віці від 15 до 44 років, як і рак.

Вже традиційно марафон підтримав Покров, заклади соціального захисту, культури та освіти проводять різноманітні онлайн-заходи з єдиною метою — привернути увагу до насильства - усіх форм, в усіх сферах життя. В умовах війни ця тема особливо актуальна, бо піднімає проблему у її глобальних масштабах та жахливих наслідках.

Прес-служба міського голови.