Всi новини, сторінка 54

28 11

Минулого тижня на базі НВК №1 пройшов міський етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика — відомого мецената, який свого часу його започаткував. Участь у конкурсі взяло 70 переможців І етапу, що проходив у навчальних закладах міста з нагоди Дня української писемності та мови.


27 11

Педагоги Покрова успішно пройшли конкурсні випробування зонального етапу Всеукраїнського конкурсу“ Учитель року — 2020” і здобули гарні результати у номінаціях: “Початкова освіта”, “Хімія” та “Зарубіжна література”, зазначають у міському управлінні освіти. Другий рік поспіль І етап конкурсу проходить у форматі зонального. Тепер наші вчителі змагаються не лише з колегами зі шкіл Покрова, а й з міст Марганця, Нікополя, Нікопольського та Солонянського районів.


25 11

Близько трьох десятків педагогів з різних населених пунктів Дніпропетровщини взяли участь у науково-практичному семінарі “Розвиток наукової грамотності учнів як складова STEM-освіти”, який відбувся минулого тижня на базі Навчально-виховного комплексу № 1.


15 11

Учора актовий зал загальноосвітньої школи № 9 став танцполом для енергійних і творчих школярів Покрова. Артистизм, ритміка і грація об'єдналися в одне ціле в рамках міського фестивалю танцю, який традиційно проходив під девізом “Життя — це рух, здоров'я і краса”.


15 11

Поки у деяких громадах лише розмірковують, як організувати інклюзивний освітній простір, у Покрові вже накопичили чималий досвід та матеріально-ресурсну базу, що є серед пріоритетів міської влади.


12 11

32 переможці шкільного етапу зібралися у НВК №2, аби визначитися, хто найсильніший. На виконання завдань відводилося 2,5 години. Олімпіадні завдання складалися з тестового, теоретичного та практичного блоку . Їхній зміст охоплював матеріал шкільної програми за попередні роки навчання та матеріал цьогорічних тем, які учні мали опанувати на час проведення олімпіади.


08 11

9 листопада у нашій країні відзначають День української мови та писемності на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Чимало тематичних заходів у закладах міста пройшло напередодні свята, а сьогодні у Покрові традиційно писали щорічний диктант національної єдності.


06 11

Тестовим показником людяності та толерантності суспільства є ставлення до людей різних соціальних категорій. Таке твердження у Покрові беруть до уваги, керуються ним і в закладах освіти та культури. У народному історико-краєзнавчому музеї ім. Занудька давно працюють над адаптацією музейного простору для особливих відвідувачів.


05 11

Реалізовано п'ятий заключний проект-переможець цьогорічного бюджету участі , який називається “Через рух до здоров'я”. За умовами міської Програми партиципаторного бюджетування, підтримані містянами ідеї мають бути втілені в життя до кінця календарного року за бюджетний кошт. Понад півтисячі голосів покровчани віддали за те, аби в дитячому садочку №13 з'явилося сучасне корекційне та спортивне обладнання для дітей з особливими освітніми потребами.


05 11

Найважливіші шкільні інтелектуальні змагання у місті розпочалися з біології. Минулої неділі 36 учнів 8-11 класів із різних навчальних закладів міста зібралися в ліцеї, аби підтвердити здобуті знання та випробувати ерудицію.