Патронатна родина очима дітей

 

Про те, якими повинні бути люди, котрі дарують тепло й надію, розповідали учасники конкурсу з усієї Дніпропетровщини, а покровчани здобули перемоги.

Надзвичайно важливу тему розкривали через дитяче світобачення. Що таке патронатна родина? Якою вона має бути? Про це організатори конкурсу запитали у дітей, для яких є лише один єдиний критерій – доброта і любов.

Дніпропетровський обласний центр соціальних служб у співпраці з громадськими організаціями, при підтримці Дніпропетровської  обласної ради та обласної державної адміністрації запросили до участі всіх, хто бажає глибше пізнати цю справу. Тож до конкурсу долучилися як діти, котрі знають, що таке патронатна родина, так і ті, хто розкривав для себе тему через розповіді фахівців.

Участь взяли 120 дітей з 17 громад Дніпропетровщини, наймолодшому з учасників було лише два роки, найстаршому – 18. Діти малювали малюнки, писали есе, знімали відеоролики, в яких говорилося про милосердя, про допомогу малечі, яка через складні життєві обставини залишилися без батьківського піклування. За словами фахівців соціальних служб та освіти Покрова, саме так виховується розуміння дієвої допомоги і можливо через певний час саме ці діти, учасники конкурсу, вирішать стати патронатними родинами.

У конкурсі взяли участь 13 покровчан, всі вони відзначені дипломами. Переможці отримали пам’ятні подарунки. Перше місце здобула Мілена Коцюба, друге – Ангеліна й Роман Бортник та Вікторія Карімова, третє – Софія Середа.

Прес-служба міського голови.