Для маленьких покровчан відкрився «Дивосвіт»

Новий дитячий садок, збудований за програмою Президента України «Велике будівництво», вже зустрів перших відвідувачів.

Другого серпня садочок розпочав свою офіційну історію – відкрив двері першим вихованцям. Без перерізання стрічок, довгих промов, проте з казковими героями, на яких перевтілилися вихователі - з усмішками й щирою радістю малечі. Це стало справжньою подією – відкриття нового, сучасного, по-дитячому яскравого закладу, за будівництвом якого спостерігало все місто.

- Це перше будівництво у Покрові за останні 30 років, - зазначив міський голова Олександр Шаповал, - символічно, що це саме дитячий садок. Він такий, про який мріє малеча, і це те, найкраще, що можуть зробити для дітей дорослі.

Комфортний, енергозбережний, головне – безпечний, про ці основні характеристики будівлі розповідає директор Лілія Демченко. У кожній групі кімната для няні, зручна вбиральня, затишна спальня з яскравими простирадлами. Панорамні вікна з захисними механізмами, за негоди та похмурої погоди даватимуть достатньо світла і відкриватимуть дітям вид у двір. Холи, спортивна зала з яскравими малюнками та всім необхідним для занять дітей. Окремо обладнані кімната психолога, медпункт з ізолятором та сучасний харчоблок.

Якщо дорослі звертають увагу на комфорт і зручність, то дітей приваблюють кольори, вони у новому садочку поєднані за відтінками та  тонами. Тут казкові дерева й квіти, у спальнях зоряні віконця.

Перші вихованці із захватом розглядали свій садочок, де все продумано до найменших дрібниць: яскраві меблі-трансформери, розвивальні іграшки, посуд з веселими звірятами, м’які килимки та багато іншого. Не менше захоплює і територія подвір’я з рулонним газоном, павільйонами, гойдалками, гірками та навіть міні-батутом. Восени тут висадять достатню кількість дерев, які прекрасно доповнять екстер’єр.

Зараз заклад відвідують діти, які вперше прийшли до садка, тож для кожного триває адаптація. «Вже до вересня «Дивосвіт», розрахований на 115 місць, буде повністю укомплектований»,- наголошує Лілія Демченко, зазначаючи, що діти приходять поступово, триває і прийом документів. Відкриття садочку довгоочікувана подія не тільки для малечі, батьків, а й колективу закладу. Є і молоді фахівці – Ганна Дерев’янко, котра у «Дивосвіті» розпочинає свою професійну діяльність. Тут вже планують цікаві свята й заходи для дітей, у закладі є все необхідне, аби втілювати намічене у життя.

Прес-служба міського голови.