Всi новини, сторінка 56

02 09

День знань для українських школярів цьогоріч настав 2 вересня. У Покрові сьогодні за парти сіли понад 3,5 тисячі учнів. Якою буде точка відліку навчального року, кожна школа вирішувала самостійно. І хоч від традиційних “лінійок” з численними промовами відійшли, дітей скрізь зустрічали урочисто.



21 08

Незабаром День знань, і у батьків нині відповідальний період — придбати все необхідне, аби під час навчання учні не знала ні в чому потреби. Проте не усі можуть забезпечити дітей необхідним. І тих, кому складно, місто не залишає наодинці з проблемою. Вже стало нормою, за кошти міського бюджету через електронну систему “Прозоро” закупляти одяг та канцтовари дітям пільгових категорій.


13 08

За кілька тижнів новий навчальний рік. Підготовка до якого полягає не лише у придбанні одягу для приладдя, а й проходженні медичного огляду.Щорічну профілактику проводять для виявлення у дітей захворювань, та запобігання масовим колективним інфекціям.


08 08

Школа робототехніки, яку минулого року відкрили у Покрові на базі Будинку творчості дітей та юнацтва, дарує знання юним містянам не лише протягом навчального року. У червні тут працювали у режимі Літньої школи, а з п'ятого серпня тривають курси з офісного програмування, куди запрошували усіх охочих віком від 10 до 18 років.


05 08

Електронні сервіси все більше входять у наше повсякденне життя. Відтепер покровчани зможуть зареєструвати своїх дітей до 1 класу онлайн. Заклади освіти міста приєдналися до єдиного автоматизованого порталу, розробленого Міністерством освіти та науки України.


17 07

Першого липня офіційно стартувала вступна кампанія, розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників. З 10 липня абітурієнти направляють документи до вищих навчальних закладів. Рівно тиждень триває найвідповідальніший період, як повідомляє департамент освіти й науки ДніпроОДА, абітурієнти Дніпропетровщини подали вже майже 40,5 тисяч електронних заяв. Серед них і покровчани.


10 07

Як повідомляють у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, з 10-го липня абітурієнти можуть подавати свої заяви на вступ до вишів в електронній формі.


10 07

У 1997-му році було започатковано обласну стипендію Дніпропетровської ОДА.  Таким грошовим заохоченням за успіхи у навчанні винагороджують сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці школярі власним прикладом доводять, що попри складні життєві обставини можна досягати успіху. З 1997-го року обласну стипендію вже отримали понад 4 тисячі школярів Дніпропетровщини.


04 07

Черговий “врожай” нагород здобули вихованці автомодельного гуртка Будинку творчості дітей та юнацтва. Нещодавно вони взяли участь у Чемпіонаті України серед юніорів, який проходив у місті Стрий. Поїздка на ці престижні змагання стала можливою завдяки підтримці міського голови Олександра Шаповала.