Всi новини, сторінка 47

08 07

Педагоги та учні Покрова стали переможцями спочатку в обласному, а потім і у всеукраїнському  етапах природоохоронної акції «День зустрічі птахів». Сім років тому акцію започаткував Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, відтоді вона проходить щороку.


08 07

Вчора українські випускники складали зовнішнє незалежне  оцінювання з англійської мови. Як повідомляють у міському управлінні освіти, для  проходження тесту  зареєструвалося 77 абітурієнтів з Покрова. Учасників тестування автобусами організовано доправили до пунктів тестування Нікополя. Як завжди, їх супроводжували педагоги та медики.


07 07

Одним з найдревніших літніх обрядових свят є Івана Купала, яке відзначається в ніч з 6 на 7 липня. Свій початок воно бере ще з язичництва і символізує зв'язок людини з природою. У дохристиянські часи свято називалося просто Купала -  на честь язичницького бога достатку. Коли наші предки перейшли в християнство, воно збереглося і доповнилося ім’ям Іоана Хрестителя, день народження якого збігається з купальським святом.


02 07

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання  для здобувачів повної загальної середньої освіти продовжується. Покровчани разом з усіма українськими випускниками вже здали математику й українську мову та літературу. Як повідомляють у міському управлінні освіти, сьогодні з 11:00  вони проходять тестування з фізики.


01 07

Учора абітурієнти Покрова складали друге тестування зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Його результати зараховуватимуться  як вступний іспит для тих, хто має намір продовжити навчання у  закладах вищої освіти, а також за бажанням учасника, як державна підсумкова атестація навчального курсу з української мови.


26 06

Молодіжні активісти з Навчально-виховного об’єднання успішно взяли участь у обласному конкурсі «Молодь ОТГ». Конкурс оголошено напередодні Дня молоді і  проводиться в рамках реалізації проектів Дніпропетровської обласної ради «Освіторія для громад», аби активізувати та підтримати молодіжні  ініціативи в об’єднаних територіальних громадах.


25 06

Тестом з математики сьогодні розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Ознакою ЗНО-2020 є те, що через пандемію COVID-19  учасники мають бути в масках і пройти температурний скринінг. Як повідомили у міському управлінні освіти, абітурієнти Покрова проходять незалежне оцінювання у пунктах тестування  м.Нікополь. Для цього за кошти міського бюджету організовано безпечне довезення дітей у супроводі  медиків та вчителів.


18 06

Будинок творчості дітей та юнацтва пропонує маленьким покровчанам широкий вибір можливостей для розвитку і дозвілля. Однією з них є робота туристичного гуртка “Скіф” (керівник Сергій Коновалов). Тут дітлахи не лише активно проводять час, фізично розвиваються, але й отримують багато практичних навичок, які знадобляться  в реальному житті. Сьогодні Будинок творчості запрошує малечу відвідати літній туристичний майданчик “Полювання на пригоди”.


17 06

Сучасними моноблоками за кошти міського бюджету укомплектовано класи Шолохівської школи та ліцею. Новенькі комп’ютери надійшли до закладів наприкінці минулого тижня і вже чекають на дітей. Доки школярі відпочивають на канікулах, вчителі адаптують техніку до навчальних програм.


16 06

Вчора у Шолоховому відбулася зустріч заступника міського голови Наталії Бондаренко за участі начальника управління освіти Ганни Цупрової та директора Шолохівської школи Віталія Натиканого з педагогічною та батьківською громадськістю дитячого садка «Сонечко».