НАТХНЕННЯ БЕЗ КОРДОНІВ

 

Відкритий Всеукраїнський інклюзивний фестиваль «Натхнення без кордонів» підтримує у починаннях особливих дітей. Цього року творчий конкурс зібрав у заочному форматі понад 500 учасників із різних областей  України та закордону. Долучились до участі й вихованці Будинку творчості дітей та юнацтва Покрова.

Мистецький фестиваль дає можливість учасникам розкрити власний потенціал, обмінятися досвідом, відчути себе частинкою творчої спільноти.

Старанні й допитливі учні, вихованці БТДЮ Ренат Юзьков та Дмитро Чаплинський залюбки взяли в ньому участь й отримали дипломи переможців. Разом з наставниками, керівниками гуртків  Альоною Ляшенко та Ніною Якимовою хлопці створили оригінальні роботи, які отримали високі оцінки журі.

Ренат відвідує гурток народної іграшки "Лелеченька"  активно бере участь в різноманітних конкурсах та фестивалях, залюбки долучається до численних міських творчих заходів, прагне пізнати якнайбільше нового. Його робота у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» була створена з використанням разноманітних технік.

Дмитро  отримав перемогу у номінації “Образотворче мистецтво». Хлопчик відвідує гурток БТДЮ "Петриківський дивоцвіт" лише півроку, але його жага до малювання дозволяє йому впевненими кроками прямувати до пізнання мистецького світу. На полотні легко з'являються образи, в яких він відобража власне бачення світу, прикрашаючи їх яскравими кольорами. Дмитро також осягає музичні основи, навчається у класі фортепіано Дитячої музичної школи, активний у різних мистецьких конкурсах, де  отримує перемоги.

У рамках проведеного фестивалю була представлена віртуальна виставка робіт учасників «Мозаїка мрій» та гала-концерт переможців, куди увійшли й творчі доробки юних покровчан.

Організатори конкурсу зауважили, що кожен учасник заслуговує на увагу та захоплення, кожен надихає. Особливу вдячність висловили педагогам інклюзивних колективів, що займаються з дітками. Незважаючи на складні умови, знаходять сили й натхнення, аби надати можливість дітям розкритися повною мірою й запалити кожного з них як окрему зірочку.

Прес-служба міського голови.