Абітурієнти Покрова готуються до національного мультипредметного тесту

 

Днями завершився перший етап реєстрації на мультипредметний тест, який цього року замінить традиційне ЗНО.

До 7 червня спеціальну форму на сайті українського центру оцінювання якості освіти заповнили майже 230 тисяч українських абітурієнтів. Серед них і випускники закладів загальної середньої освіти м. Покров та Шолоховського старостинського округу. За даними міського управління освіти, на участь у національному мультипредметному тестуванні попередньо було зареєстровано 172 одинадцятикласники.

З 21 червня по 7 липня учасникам треба ще раз зайти на інформаційну сторінку, щоб підтвердити участь і остаточно визначитися з місцем здачі екзамену.

12 липня з'явиться можливість завантажити запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проходження кожного з них основної сесії оцінювання.

Тим часом у місті створили три тимчасових екзаменаційних центри, де абітурієнти очно проходитимуть тестування, працюючи за комп'ютерами.

Мультипредметний тест триватиме 120 хвилин і складатиметься з трьох дисциплін: української мови, математики та історії України. Кожен блок тесту матиме 20 питань. Кількість набраних балів учасники дізнаються одразу після завершення тесту.

НМТ проходитиме у три сесії. Крім основної, яка триватиме з 18 липня до 10 серпня, буде ще додаткова і спеціальна.

Прес-служба міського голови.