Розповідають про історію рідного краю й країни

Міський народний історико-краєзнавчий музей імені М.Занудька продовжує ділитися своїми знаннями та проводити роботу зі збереження та вивчення історичної пам’яті. Сьогодні це особливо важливо та цінно, коли триває боротьба за нашу ідентичність, національну самобутність.

Не перший рік музейники досліджують історію Покрова, Нікопольщини. Збирають унікальні матеріали минулого  козацького краю, який веде свій літопис від сарматів та скіфів. Окремо систематизують документальні свідчення про сучасних героїв, наших захисників, воїнів-земляків, котрі ведуть боротьбу за майбутнє.

Цю важливу роботу представляють на наукових конференціях, але, насамперед, покровчанам. У музеї тривають тематичні екскурсії для школярів й мешканців міста, під час яких розповідають про історію рідного міста, краю й країни. Зустрічі проходять інтерактивно, музейники впроваджують нові інноваційні напрямки, аби мотивувати інтерес молоді до поглибленого вивчення історії.

За словами фахівців, кожна зустріч, екскурсія дарують позитив емоцій і розуміння, що історія цікава й важлива для покровчан, які прагнуть до її поглибленого вивчення.

Пресслужба міського голови.