Всi новини, сторінка 26

06 01

Знову Різдво. Багато століть тому, у небесах спалахнула Вифлеємська  зоря, сповістивши прихід у світ любові, чистоти, віри і надії. Різдво - одне з найкрасивіших і улюблених свят в Україні. Воно має багату історію з унікальними традиціями, звичаями і символами. І хоч  цьогоріч карантин не дозволяє у повній мірі їх відтворити, заклади освіти та культури Покрова створили для містян святкову атмосферу в онлайн - просторі.


31 12

Навчити дітей відчувати, думати, бачити прекрасне навколо себе. Не просто володіти інструментом, а  розуміти його мову. Уміти слухати і чути, і не лише музику – це те, що може привити лише викладач, який свою професію обрав серцем. Що саме таким є їхній наставник, відчувають учні викладача Дитячої музичної школи по класу баяна Олени Кузніцової.


31 12

Народний краєзнавчий музей ім. М.А.Занудька залишається місцем, в якому зберігається історія нашого минулого та сучасності. Сьогодні, через епідеміологічні обмеження, заклад активно функціонує в онлайн-форматі. Спеціально до новорічних свят колектив музею підготував для городян цілий ряд цікавих заходів.


30 12

Вихованці Школи мистецтв, котрі порадували місто прекрасним мистецьким привітанням – новорічним онлайн-мюзиклом, продовжують підносити подарунки. Цього разу – творчі перемоги.


23 12

Попри епідеміологічні обмеження вихованці та педагоги мистецьких закладів намагаються дарувати нам свою творчість і новорічний настрій. При цьому вони не бояться експериментувати з формами та жанрами, презентуючи їх онлайн. Справжній новорічний сюрприз усім покровчанам зробила  Школа мистецтв. В новому сезоні тут створили  святковий мюзикл під назвою “Пригоди в королівстві мистецтв”. Який став і подарунком, і творчим звітом.


22 12

Нові відзнаки міжнародного  та всеукраїнського рівнів доповнили скарбничку досягнень вихованців мистецького осередку.  Готуючись, аби  порадувати своїми святковими онлайн - виступами покровчан, діти не забували  про конкурси.


14 12

Цими вихідними відзначалося християнське свято Андрія Первозванного, яке згідно з переказами є  покровителем для всіх жителів України. Напередодні цієї дати заведено збиратися на Андріївські вечорниці, сповнені народних звичаїв, автентичних традицій.


09 12

Мистецькі осередки міста, котрі за останній рік опанували і дистанційну форму навчання, продовжують радувати своїми результатами та здобутками. Зокрема Школа мистецтв, де уроки тривають в онлайн-режимі, не зупиняється у підкоренні нових висот. Чергову творчу перемогу приніс рідному закладу Аристарх Черенков. Він зайняв перше місце у Міжнародному фестивалі- конкурсі " Україна єднає світ". Для вихованця К.М.Алабужевої та І.В.Кузнецової це не перша творча перемога. Юний музикант успішно представляв рідне


07 12

Саме так прекрасна половина міста підтримала флешмоб, оголошений міським музеєм до Всесвітнього Дня Української Хустки. Під хештегом ХусткаПокров дівчатка, пані та панянки виставляли світлини, прикрасивши себе невід’ємним атрибутом національного вбрання. Хустці — оберегу, що супроводжує українку протягом усього життя, музейники присвятили і центральну експозицію закладу.


04 12

6 грудня ми відзначаємо День Збройних Сил України. З нагоди свята у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім. Миколи Занудька організовано фотовиставку, присвячену воїнам української держави. Варто зазначити, що вона розміщена поряд з експозицією українського козацтва, а також поєднана з частиною музею, яка присвячена війні на Донбасі. Як зазначають організатори, таке розташування має символічний зміст. Адже в усі часи серед українців були люди, які мали особливу мужність, аби ставати на