Рецепт борщу з Покрова увійшов до гастрономічної скарбниці Дніпропетровщини

Він є не тільки історичною – культурною спадщиною, визнаною світом. Без цієї національної страви неможливо уявити Україну, бо увібрала в себе розмаїття нашої мальовничої країни. Саме тому ЮНЕСКО вніс український борщ до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони.

Його існує десятки рецептів, котрі об’єднує тепло й щирість української душі, борщ готують лише з добрими помислами, від того залишається головною стравою і не тільки для нас, а й тих, хто тільки знайомиться з Україною.

З квасолею та пампушками, смаженою рибою та куркою, пісний, червоний, зелений – все це Борщ.  

За унікальними рецептами можна скласти гастрономічну мапу, де окреме місце буде відведене козацькому краю - Дніпропетровщині. Тут без борщу не обходилися ні свята, ні будні, яким самим він був і яким дійшов до нас з’ясовував обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості.

Газдині з усіх куточків подніпровського краю ділилися своїми родинними рецептами. Представили борщ і господині Покрова. Майстрині Будинку культури Шолохового, спільно з відділом культури вже не перший рік збирають гастрономічну спадщину степового краю. На творчу майстерню  «Культура приготування українського борщу» презентували притаманний нашій місцевості борщ з квасолею та пампушками. Готувати допомагав вокальний гурт «Веселка». Як і годиться, борщ варився з українською піснею – густий, затовчений салом, здобрений зеленню та заправлений, запеченими сонцем, помідорами. В нього вклали щирість, доброту та кулінарні секрети, що передаються від покоління до покоління.

Тепер борщ нашої громади прикрашатиме збірку «Презентаційні матеріали «Культура приготування українського борщу», до якої увійшли автентичні рецепти Дніпропетровщини.

Прес-служба міського голови.