Всi новини, сторінка 8

21 09

Сьогодні у всьому світі відзначається Міжнародний день Миру. Ще донедавна для усіх українців мир був повсякденною реальністю. А зараз, коли ми боремося проти російської агресії, точно знаємо, що є найбільшою цінністю у сучасному світі. Також усвідомлюємо, що прагнення миру сьогодні - це щоденна важка праця заради нашої Перемоги. Важливі зусилля кожного українця не залежно від віку.


20 09

Вже не перший рік унікальний розпис, внесений до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, успішно розвивається в нашому місті. У закладах культури й освіти працюють самобутні майстрині, котрі продовжують історію Петриківського розпису, навчаючи дітей старовинній техніці. Народжена на Дніпропетровщині, Петриківка живе у роботах художниць та їхніх учнів, чий досвід отримує високі оцінки фахівців.


19 09

Саме так, зі словом, яке надихає, підтримує, надає сил іде по життю покровчанка Тетяна Прокоф’єва. Її творчість добре знайома мешканцям міста і не тільки, а тепер вірші поетеси  представлені у авторському збірнику «З теплом написані слова».


13 09

Напередодні професійного свята рятувальники отримали понад 250 малюнків від дітей -учасників районного етапу конкурсу “Герої ДСНС”. Членам журі було непросто визначити переможців. Юні художники майстерно, у різних техніках зобразили на папері своє бачення професії рятувальника та правила безпеки життєдіяльності.


12 09

Як знизити споживання електроенергії, бути розумним та заощадливим споживачем, берегти екологію та безцінні ресурси – знають учні Ліцею №9. Разом з іншими українськими школярами, юні дослідники з Покрова долучилися до проєкту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація».


08 09

Щойно розпочався навчальний рік, а педагоги громади вже мають заслужені відзнаки. Учитель фізичної культури ліцею №5 Ольга Коровіна отримала Подяку Дніпропетровського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. Зокрема, педагога відзначено за мотивацію учнівської молоді до занять фізкультури та спорту.


06 09
6 вересня 2023 р. 985 Освіта

План дій – дощолов

Війна висунула перед нами нові виклики, повністю змінила життя кожного, наперекір ворогу - зробила нас сильнішими. Чергове серйозне випробування – підрив російськими терористами Каховської ГЕС, примусило не лише дорослих, а й школярів шукати вихід із критичної ситуації. Бути корисними та дієвими. Учні Ліцею №2 вирішили створити «Дощолови».


01 09

У зміненому форматі, але з незмінними емоціями зустрічали покровчани новий 2023-2024 навчальний рік. Як і попередній, він триває в умовах війни, у час, коли Україна виборює свою свободу та незалежність.


29 08

Традиційна серпнева зустріч зібрала освітянський загал з усієї Дніпропетровщини. Про виклики під час війни з педагогами говорив і голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.


14 08

Українська культура щедра талановитими митцями. Однією із найсамобутніших художниць є Марія Примаченко. Творчість мисткині об’єднала в собі витоки українського живописного і поетичного фольклору, що походить ще з сивої давнини українського родоводу. У своїх творах передавала радість буття, невичерпну віру в добро, яке завжди перемагає зло, любов до всього прекрасного, створеного самою природою на землі.