Всi новини, сторінка 8

11 04

11 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день звільнення в’язнів нацистських концтаборів. Саме цього дня далекого 1945 року в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти нацистів. Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. Ця страшна сторінка вписана і в історію нашого міста. Під час Другої світової один з військово-польових таборів діяв у селищі Рудник. Сьогодні живі квіти лягли до меморіалу селища Олександрівка.


31 03

Рік, як Україна мужньо протистоїть агресору, показавши героїзм, єдність, незламність нації. Українські міста, села - цілі громади стали на захист своєї землі, даючи відсіч окупантам, тримаючи оборону. Завдяки сміливості українців вдалося відігнати ворога, звільнити Північ. Вся Україна стояла і продовжує триматися пліч-о-пліч. Кожен на своєму місці утримує фронт.


14 03

Талановиті діти Покрова продовжують займатися улюбленими справами та робити успішні кроки, розвиваючись як творчі особистості. Перемоги у Міжнародному конкурсі талантів "ДІМ ДЛЯ ДУШІ" вибороли вихованці Школи мистецтв міста.


14 03

Сьогодні Покров разом з усією Україною вшановує наших добровольців. Цього дня, дев'ять років тому, перші 500 бійців — добровольців прибули на полігон у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Вони не були професійними військовими, не мали бойового досвіду й екіпіровки.


10 03

Уже вкотре можемо пишатися талановитими вихованцями Дитячої школи мистецтв. Вони не лише активно беруть участь у різноманітних мистецьких конкурсах, а й здобувають перемоги. ІІІ Всеукраїнський інтернет - конкурс живопису "Натхнення" зібрав найкращі роботи юних митців з усієї країни.


08 03

Восьме березня залишається у календарі державних свят України як Міжнародний день прав жінок і миру. Належну увагу до дати, що символізує боротьбу за рівність та важливість діяльності жінки у суспільстві, було привернуто й у Покрові. Вкотре 8 березня ми відзначаємо на фоні дискусії щодо формату та доцільності цього свята.


01 03

Заклад продовжує вести свій творчий фронт. Тут триває начальний онлайн-процес, патріотичні акції, вихованці та викладачі гучно заявляють про себе на конкурсах всіх рівнів.


26 02

Сьогодні Покров разом з усією країною відзначає пам'ятний день - День спротиву російській окупації Криму. Саме 26 лютого дев'ять років тому у Сімферополі відбувся 15-тисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. Люди вийшли, щоб сказати “ні” російській окупації Криму.


21 02

Сьогодні представники усіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Серед 6000 мов, якими люди говорять у різних куточках, для нас рідна - українська. В усі часи вона дивувала світ своєю красою, витонченістю, ніжною мелодикою. Мова - це історія нашого народу, його світогляд, душа, одна з найголовніших ознак нації.


16 02

Сьогодні Україна вдруге відзначає День єднання. Торік це державне свято започаткував Президент через ескалацію напруги на російсько-українському кордоні. Аби продемонструвати, що ми - єдиний український народ, одна велика українська нація, коли ми разом - ми непереможні. Майже після року війну, ця дата набуває особливого значення... Сьогодні українців , незалежно від віку, об'єднує віра у нашу перемогу та власні сили, здатність долати труднощі та підтримувати одне одного.