За народними традиціями: назустріч весні

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 1
Наприкінці останнього тижня перед Великим постом Покров відзначав Масляну. Як годиться, із запашними млинцями, обрядовими піснями, веселощами та ярмарком.


Святкова програма, підготовлена відділом культури виконкому спільно з управлінням освіти, творчими осередками міста, стала справжнім подарунком для покровчан, які не оминули можливості долучитися до віковічних проводів зими.
Масляну зустрічали усією громадою, на центральній площі, яка перетворилася на яскравий ярмарок з незмінними атрибутами сирного тижня. Головною стравою, звичайно ж, були млинці, виготовлені у різних варіаціях, дивуючи безмежжям фантазії. Загальноосвітні заклади презентували вироби своїх майстринь, пропонуючи поласувати з запашним чаєм, жваво продаючи рум’яне мереживо, додаючи, що виручені кошти направлять на благочинні справи.
Головний символ сонця не тільки красувався на столах, а й ходив площею, радуючи дітвору. Стилізований млинець у оточенні казкових героїв запрошував до ігор та вікторин, від яких не могли відмовитися наймолодші учасники свята. Площею линули пісні, які розбуджували весну й проганяли зиму. Аби люта йшла подалі, за стародавньою традицією віддали вогню її опудало, хороводами запрошуючи зеленокосу красуню.
Покровчани відзначали народні прикмети, що сповіщують настання довгоочікуваної весни, очікували на Прощену неділю за якою час Великого посту - час відновлення, покаяння і примирення.
Прес-служба міського голови.

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 2

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 3

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 4

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 5

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 6

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 7

за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 8 за народними традиціями: назустріч весні. Зображення 9