У День музеїв музей вийшов до людей

у день музеїв музей вийшов до людей. Зображення 1
Експозицію під відкритим небом оглянули десятки містян, із задоволенням долучившись до історичного перформансу.


Цього дня навіть заграв сторічний патефон, один з раритетів, що зберігаються у міській скарбниці. Чарівні звуки линули площею і цього не могли не помітити покровчани, які зупинялися й підходили до закладу, аби оглянути унікальні речі, більшість з яких можна побачити лише в каталогах та старих кінофільмах. У декілька локаціях милувалися взірцями народно-прикладного мистецтва, побачили відтворену старовинну світлицю, послухали патефон і подивилися улюблене кіно "За двома зайцями". Музейники скоротили відстань між минулим та сьогоденням, запрошуючи до спільного екскурсу роками.

у день музеїв музей вийшов до людей. Зображення 2
Детальну історію міста й краю розповідали у залах народного історико-краєзнавчого музею ім..М.Занудька, листаючи періоди неоліту, скіфії, революції й сучасності.
Для декого з відвідувачів цей день став відкриттям закладу, інші відкривали нові експонати, якими поповнюється музейний фонд.

у день музеїв музей вийшов до людей. Зображення 3
Сьогодні тут по крупицях збирають друковані видання, які розповідатимуть про історію книгарства, речі козацької та дореволюційної доби, довоєнних часів. Частина експонатів була представлена на VII регіональному музейному фестивалі "Україна – козацька держава", де музей Покрова отримав диплом переможця.

у день музеїв музей вийшов до людей. Зображення 4
З артефактами могли ознайомитися і на день музеїв, дізнавшись історію експонатів.
На думку містян, така форма роботи є дуже вдалою, якнайкраще популяризує музейну справу. Городяни із задоволенням переглянули кіно в імпровізованому кінозалі, танцювали під патефон, розглядали старі світлини, де кожне фото – то окрема доля, окрема історія, яку увічнив та зберіг сивий музей.
Прес-служба міського голови.

у день музеїв музей вийшов до людей. Зображення 5

у день музеїв музей вийшов до людей. Зображення 6

у день музеїв музей вийшов до людей. Зображення 7