Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
Освіта
Школярство вже майже на фінішу навчального року, в учнів 4-го класу триває державна підсумкова атестація. Для педагогів продовжується участь у фахових семінарах-практикумах, так цього тижня навчалися інструктори з фізичного виховання. Відповідальний період для випускників, для учнів 9-11 класів на базі дев’ятої школи був організований фестиваль "Різноманітний світ професій". Багатим став тиждень і на здобутки, у міському етапі змагань "Старти надій" перемогла команда шостої школи, стала першою СЗШ№6 і в фіналі обласних змагань "Козацький гарт" та в обласних змаганнях з легкоатлетичного 4-борства.

 

Соціальна сфера
За тиждень управління праці з різних питань відвідало 743 містян. Триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо запровадження нового Порядку призначення житлових субсидій. Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати було проведено обстеження суб’єктів підприємницької діяльності, порушень не виявлено. На сьогодні в управлінні обліковується 1966 осіб, користувачів пільг, 371 внутрішньо переміщена особа, 248 учасників АТО.

 

Центр зайнятості
За тиждень зареєстровано 46 осіб, працевлаштовано – 27, направлено для участі в громадських роботах 11. На сьогодні у центрі 27 зареєстрованих вакансій, з початку року отримали послуги 1295 осіб. За тиждень проведено 13 профорієнтаційних заходів.

Медицина
За тиждень народилося 4 малюків. Центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 1420 містян. Невідкладну допомогу в амбулаторіях надано 29 пацієнтам. У добовому стаціонарі ЦМЛ проліковано 121 хворий, на лікуванні денного стаціонару хірургії знаходиться 62 пацієнти, терапії – 86.

Комунальна сфера
Комунальники працюють згідно з плановими завданнями. Вже у розпалі підготовка до зими. Тривають ремонтні роботи, продовжуються комплексні реконструкції двох парків, вулиці Тикви, Горького, провулків Алтайський та Павлова. На часі покіс трав, прибирання територій міста. "Добробут" висаджує квіти, вже заяскравіли петунією та бегонією бульвар Шевченка, парк Мозолевського, центральна площа Сірка. Роботи з озеленення продовжуються. Крім цього підприємство виконує й інші завдання з обслуговування ліній зовнішнього освітлення, дорожньої інфраструктури, прибирання територій міста, санітарної обрізки дерев.
Водоканал на цьому тижні виконав 10 заявок по водопровідним мережам, здійснював благоустрій територій.

Наддзвичайники
За минулий тиждень вогнеборцями було знешкоджено дві пожежі, заглиблих та травмованих немає, причини встановлюються.
Прес-служба міського голови.