До уваги осіб з інвалідністю, які бажають навчатися!

 Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» (далі -Центр) з метою реалізації державної політики у сфері реабілітації, спрямованої на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, формування та розвиток фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей, відповідно рекомендаціям індивідуальних програм реабілітації, максимальної реалізації їх особистого потенціалу повідомляє про наступне.У Центрі здійснюється комплексна реабілітація, яка включає заходи з медичної, фізичної, соціальної, психологічної, професійної реабілітації, строк реабілітаційного процесу яких визначається Реабілітаційною комісією Центру після проведення відповідного обстеження особи з інвалідністю і не може перевищувати 60 календарних днів на рік. У разі потреби в наданні особі з інвалідністю послуг з професійної реабілітації строк реабілітаційного процесу визначається відповідно до затверджених в установленому порядку навчальних планів, а саме:

● бджоляр (термін 6 міс.) – початок навчання 09.12.2019;

● взуттьовик з ремонту взуття (термін 10 міс.) – початок навчання 21.10.2019;

● вишивальник (термін 11 міс.) – початок навчання 09.12.2019;

● манікюрник (термін 3,8 міс.)  – початок навчання по мірі формування групи;

● обліковець з реєстрації бухгалтерських даних (термін 10 міс.) початок навчання 25.11.2019;

● оператор комп'ютерного набору (термін 10 міс.) – 06.05.2019;

● перукар (термін 6 міс.)  – початок навчання по мірі формування групи;

● секретар керівника (термін 10 міс.) – початок навчання по мірі формування групи;

● слюсар з ремонту колісних транспортних засобів (термін 10 міс.) – початок навчання жовтень 2019;

● швачка (термін 10 міс.) – початок навчання 21.10.2019.

Під час комплексної реабілітації слухачі отримують послуги з медичного спостереження, профілактичних медичних заходів, психологічного та педагогічного консультування, діагностики, корекції, психологічних тренінгів, психологічної релаксації, фізіотерапії, масажу, водолікування, гідрокінезотерапії, лікувальної фізкультури, навчання основним соціальним навичкам, культурно-масових заходів, професійної підготовки тощо.

Особам, які виконали вимоги державної кваліфікаційної атестації, після завершення навчання присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду (категорії) та видається свідоцтво державного зразка.

За більш детальною інформацією та переліком необхідних документів просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Горького, 5, каб.7,  тел. 4-18-63.