«Чорнобильські мотиви»: полинова пам'ять України

«чорнобильські мотиви»: полинова пам'ять україни. Зображення 1
Вже в одинадцяте на Дніпропетровщині проходить міжнародний фестиваль "Чорнобильські мотиви". Творчі делегації з усієї України, близького і далекого зарубіжжя, беруть участь у форумі п’амяті, музикою, живописом та художнім словом відображаючи події техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС. Що біда незагоєною раною болить до сьогодні розповідали і покровчани.


Кожне українське місто відчуло на собі подих Чорнобиля. Для Покрова події 1986 року стали окремою історичною главою про подвиг земляків, які піднялися на захист своєї землі. На "Чорнобильських мотивах" покровчани розповідали це широкому загалу. За підтримки міського голови Олександра Шаповала творча делегація взяла участь у міжнародному фестивалі, представивши головну тему у декілька мистецьких жанрах.

«чорнобильські мотиви»: полинова пам'ять україни. Зображення 2
Близько 150 учасників виходили на велику сцену, юні художники презентували 350 своїх робіт. Поряд з молоддю, яка розкривала бачення трагедії, були члени міської громадської організації "Союз Чорнобиль України".
Фестиваль спонукав до роздумів про причини, наслідки біди, якій не має бути повторення. На цьому робили головний акцент покровчани, виступи яких були високо оцінені поважним журі.

«чорнобильські мотиви»: полинова пам'ять україни. Зображення 3

 

Друге місце у конкурсі малюнків "Чорнобильська палітра" здобула вихованка Будинку творчості Сніжана Даниленко, керівник Людмила Грищенко. Лауреатом другого ступеня у поетичному конкурсі "Зірка полину" стала Кіра Літвінцева зі Школи мистецтв, кер. Неля Піхтіна, срібло у вокалістки Катерини Кириченко з Музичної школи, кер. Катерина Пономарьова. Вразила глядачів своїм виконанням Катерина Сударєва, майстерними виробами Ірина Крижановська та чорнобильські вдови – Любов Бойко, Тамара Сорокіна.

«чорнобильські мотиви»: полинова пам'ять україни. Зображення 4
31 рік, саме стільки минуло після катастрофи, яка змінила світ, змінила ставлення до мирного атома. Пам'ять про це – то шана героям, які пожертвували собою заради інших, і велике застереження людству.
Прес-служба міського голови.