Всi новини, сторінка 12

26 09

Для закладів культури міста це є визначальним: берегти та шанувати надбання, насамперед, для наступних поколінь. Важливу роль у цьому відіграють клубні установи міста, де збирають не лише усну народну творчість, а й продовжують життя народним промислам.


21 09

21 вересня у світі відзначають Міжнародний день миру. Для українців це свято стало особливим. Віднедавна такі прості слова з побажанням миру стали головними і визначальними у нашому житті. Кожен з нас намагається наблизити мир як може. Сьогодні у Покрові мир відстоювали творчістю, за допомогою слова, музики, пісні, живопису, прикладного мистецтва говорили про бажання жити під мирним українським небом.


21 09

Саме так говорять майстрині нашої громади. У цей нелегкий для країни час відшукувати у своїх глибинах ресурси для творчості досить непросто. Але іноді саме творчість допомагає, зцілює та додає сил. Мистецький проєкт «Державні символи України у вишивці», організований Обласним методичним центром клубної роботи та народної творчості, згуртував майстринь усієї Дніпропетровщини.


12 09

За тиждень після Дня знань  йде інше свято, присвячене знанням, освіті та навчанню - Міжнародний день грамотності. У закладах освіти та закладах культури міста йому приділили належну увагу. Школярі взяли участь у різноманітних онлайн-заходах, усвідомлюючи, що бути грамотним важливо для кожної окремої людини і суспільства в цілому.


06 09

Заспокоїти, надихнути, навіть спонукати до кардинальних змін у житті. Все це може книга. Сьогодні, в День читання книг, про ці надзвичайні властивості корисного дозвілля згадували у Публічній бібліотеці Покрова, її філіях та закладах освіти. Бібліотекарі проводили голосні читання, презентації, спілкувалися з юними поціновучами книги і заохочували потенційних читачів.


30 08

Майстрині Дніпропетровщини, автори  ляльок-мотанок,  долучилися до благодійного проєкту "Народний оберіг", що був презентований в День Державного Прапора України у місті Рівне. Серед них - робота майстрині з Покрова, керівника гуртка "Лелеченьки" Будинку творчості дітей та юнацтва, Альони Ляшенко.


23 08

Прапор миру, вірності і волі, прапор вільної держави – таким є головний символ України для покровчан. Сьогодні місто разом з усією країною віддає шану синьо-жовтому стягу, під яким триває боротьба з російськими окупантами за свободу і незалежність.


19 08

Сьогодні, у день Преображення Господнього, в Україні відзначають День пасічника.  Про свято, що стало народним, містянам розповідали  працівники міського народного історико-краєзнавчого  музею ім.М.Занудька та фахівці публічної бібліотеки відділу культури виконкому.


19 08

Вихованці дитячої Школи мистецтв час канікул використовують з користю. Пауза у навчанні дозволила присвятити більше часу улюбленому заняттю.


16 08

В Україні відзначили Міжнародний день молоді. Цього року вперше, разом з усім світом, святкували у серпні, а не в червні, як це було раніше.