Всi новини, сторінка 10

19 12

Таке бажання загадували сьогодні Святому Миколаю юні покровчани. Про мир у рідній Україні, здоров’я її Захисникам, про щастя й добро.


17 12

Сьогодні дітям, як ніколи, потрібні свято і віра у дива. Тому не зраджуючи традиціям, в очікуванні новоріччя Публічна бібліотека міста провела для малечі серію святкових майстер- класів.


14 12

Талановиті покровчани продовжують тримати планку у творчій площині. Так, нещодавно юні дарування, вихованці Школи мистецтв, здобули перемоги у конкурсах всіх рівнів.


13 12

Сьогодні, 13 грудня, відзначається Свято Андрія Первозванного, яке вважається найбільшим передноворічним святом. В народі говорили: «Зима прийшла і празничків привела».  Вже традиційно цього дня заклади культури знайомили молоде покоління з народними звичаями, що крізь віки дійшли до нашого часу. Свято оживало у піснях, обрядах, багатогранності народних промислів, які у найменших деталях відродили фахівці міського музею, Будинку культури Шолохового, Публічної бібліотеки та її філій, клубних установ.


07 12

Цьому святу лише чотири роки і за цей короткий проміжок часу воно завоювало серця не лише українок, а всіх представниць прекрасної статі, хто цінує українську культуру. Бо хустка — то більше, ніж просто головний убір, це історія — доля на уквітчатому полотні.


06 12

Сьогодні День Збройних Сил України! Свято героїв, які ціною власного життя захищають майбутнє країни, виборюють незалежність для наших дітей. Мужність, відвага, непохитність – це про наших Захисників. Слова безмежної вдячності адресують воїнам покровчани. У місті тривають патріотичні онлайн-заходи, зустрічі, майстер-класи, де вшановують наших мужніх героїв.


03 12

Сьогодні, 3 грудня, виповнюється 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди - великого сина українського народу, філософа, письменника, музиканта, громадського діяча, педагога.  До цієї  визначної дати у публічній бібліотеці відбулась тематична зустріч.


18 11

Заклади культури міста продовжують тримати мистецький фронт. Тут не припиняється просвітницька діяльність, популяризація української національної спадщини. Тривають онлайн-марафони й акції, приносить свої творчі результати  навчальний процес.


15 11

Учні школи мистецтв стали переможцями Міжнародного та Всеукраїнського конкурсів, які наприкінці жовтня пройшов у Києві. Організатори ставили за мету розкриття нових талантів, сприяння творчої самореалізації талановитих та обдарованих дітей, популяризацію сучасної та народної культури.


09 11

Кожного року 9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Не випадково він співпадає у часі з Днем української писемності і мови, бо мова і культура взаємопов’язані між собою. Сьогодні люди, які плекають та зберігають найцінніший спадок, приймали вітання з професійним святом.