Всi новини, сторінка 9

21 02

Сьогодні представники усіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Серед 6000 мов, якими люди говорять у різних куточках, для нас рідна - українська. В усі часи вона дивувала світ своєю красою, витонченістю, ніжною мелодикою. Мова - це історія нашого народу, його світогляд, душа, одна з найголовніших ознак нації.


16 02

Сьогодні Україна вдруге відзначає День єднання. Торік це державне свято започаткував Президент через ескалацію напруги на російсько-українському кордоні. Аби продемонструвати, що ми - єдиний український народ, одна велика українська нація, коли ми разом - ми непереможні. Майже після року війну, ця дата набуває особливого значення... Сьогодні українців , незалежно від віку, об'єднує віра у нашу перемогу та власні сили, здатність долати труднощі та підтримувати одне одного.


13 02

Музика - особлива мова спілкування, що не потребує слів. Розуміти мистецтво звуків, створювати разом унікальну гармонію, навчають підростаюче покоління у творчих освітніх закладах Покрова. Діти охоче вчаться та активні у конкурсних перегонах.


09 02

Вихованці та викладачі Дитячої школи мистецтв і Будинку творчості дітей та юнацтва здобули перемоги в Арт-фестивалі ,,Fresh-Art”, який дистанційно пройшов у Києві.


03 02

Четвертого лютого людині, яка відкрила світові симфонію золотої Пекторалі, виповнилося б 87 років. Доля всесвітньо відомого вченого, неперевершеного поета була тісно переплетена з Покровом, який він вважав своїм рідним містом, що подарувало незабутні зустрічі і відкриття усього його життя.


24 01

Одразу декілька золотих нагород вибороли юні вокалісти.


13 01

"Панував завжди щоб в Україні мир, Землю нашу рідну Бог благословив!" З такими побажаннями на Щедрий вечір покровчани зустрічали Старий Новий Рік та "водили Маланку" на центральній вулиці міста. Вже традиційно цього дня осередки культури вітають містян, у 2023 – му головні слова про Перемогу!


05 01

Творчі осередки міста мотивують земляків перемогами. Участь у ІІ Всеукраїнському двотуровому конкурсі мистецтв "Новорічні дива" наприкінці року принесла гарні результати Клубному формуванню "Мальованка"


03 01

Сьогодні ми, як ніколи, розуміємо цінність речей, які є символом нашої ідентичності. Серед них бандура - одним з небагатьох музичних інструментів, які належать тільки одному народові. Нині цей символ стає брендом. Тішить те, що у нашому місті бандурне мистецтво розвивається, і вже є юні дарування, які впевнено заявляють про себе в колі професійних шанувальників бандури.


30 12

Чекаємо 2023-й по-особливому. І дорослі, й діти вірять - він прийде з Перемогою. Хоча гучні святкування не на часі, проте малеча, як ніхто, заслуговує на невеличке зимове диво. Заклади освіти та культури міста усіма доступними засобами намагаються додати дітям новорічного настрою.