Всi новини, сторінка 11

15 11

Учні школи мистецтв стали переможцями Міжнародного та Всеукраїнського конкурсів, які наприкінці жовтня пройшов у Києві. Організатори ставили за мету розкриття нових талантів, сприяння творчої самореалізації талановитих та обдарованих дітей, популяризацію сучасної та народної культури.


09 11

Кожного року 9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Не випадково він співпадає у часі з Днем української писемності і мови, бо мова і культура взаємопов’язані між собою. Сьогодні люди, які плекають та зберігають найцінніший спадок, приймали вітання з професійним святом.


08 11

Прийміть щирі вітання з нагоди Вашого професійного свята! Культурний спадок – це дорогоцінний скарб, який потребує збереження, особливого дбайливого ставлення, бо в ньому наша історія, наше коріння. І саме Ви виконуєте цю важливу місію: плекаєте, зберігаєте, доносите до наступних поколінь духовні надбання.


02 11

Публічну бібліотеку Покрова визнано кращою в області з креативного бачення, нестандартного підходу до популяризації читання й книги.


31 10

Покров в осінніх фарбах зображують юні художники, увічнюючи на папері улюблені куточки рідного міста. Мистецький марафон запустили заклади культури, як ще одну можливість висловити слова любові загальному дому.


27 10

Осіння пауза в навчанні - нагода, аби перезавантажитися і гарно провести час. Допомагають в цьому школярам заклади культури, де постійно триває творчий процес. Там підготували і проводять різноманітні заходи. Аби про цікаве дозвілля залишилися не лише приємні спогади, у Публічній бібліотеці та філіях, Будинку культури Шолохового, клубних установах проводять майстер-класи, де діти з природних матеріалів виготовляють аплікації. Чарівна осіння пора багата на палітру та ідеї для творчості, тож


24 10

Заклади культури міста не припиняють творчих пошуків, ведучи свій, мистецький фронт. Тут триває робота з відродження та розвитку духовної культури – національної спадщини. Популяризації української музики, зокрема, й автентичної. Юні вокалісти вдихають у неї нове життя. Саме цьому їх навчають викладачі. Сьогодні творчий процес триває у школах онлайн, але це не впливає на прагнення дітей та вчителів пізнавати нове, досягати успіхів.


06 10

У воєнний час мистецтво і культура особливо підживлюють дух, надихають, а також утверджують і популяризують українське. Заклади культури нашої громади впевнено тримають мистецький стрій, постійно підтверджуючи, що ми не лише сильна, а й талановита нація.


30 09

Підібрати цікаву книгу, взяти участь у майстер-класі, подивитися ляльковий театр чи стати учасником онлайн-конференції – все це і не тільки можна у бібліотечному просторі міста. Тут вже давно зламали стереотип щодо анахронічності закладів, сьогодні це місце зустрічі, обговорення, пошуку й експерименту.


28 09

День туризму, що припадає на календарі наприкінці вересня - гарний привід пригадати історію нашого краю та країни. З приводу такої дати заклади культури Покрова підготували цікаві зустрічі, віртуальні подорожі країною та знайомими куточками рідного краю. Онлайн-марафон підтримали і освітні заклади, презентувавши щемливі світлини зі знакових куточків міста та України.