День пасічника – історія, що має продовження

Сьогодні, у день Преображення Господнього, в Україні відзначають День пасічника.  Про свято, що стало народним, містянам розповідали  працівники міського народного історико-краєзнавчого  музею ім.М.Занудька та фахівці публічної бібліотеки відділу культури виконкому.

Для Покрова день пасічника одне з найулюбленіших та шанованих свят, адже місто береже традиції бджільництва, які сягають своїм корінням у сиву давнину. Наша місцевість завжди славилася бджолярами й медом, що зберігав аромат та цілющі властивості подніпровських степів.  

За офіційними даними, кожна сьома тонна світового меду — українська. На пасіках країни сьогодні «працює» близько п’яти мільйонів бджолиних сімей. Покров займає теж не останнє місце. Про традиції бджолярства, цікаві факти розповідали сьогодні музейники та бібліотекарі. Говорили не лише про історію, а й про необхідність берегти спадщину, що залишилася нам від пращурів.

Наголошували, що у світі налічується понад 20 000 видів бджіл, ці комахи  існують на землі вже 15 млн років. Запрошували до майстер-класів, де головною тематикою була – медова. А оскільки сьогодні величне свято – Яблучний Спас, то і частували фруктами з медом. Бажаючи швидкої перемоги Україні, процвітання під мирним небом.

Прес-служба міського голови.