День молоді відзначили спортивними та мистецькими ініціативами

 

В Україні відзначили Міжнародний день молоді. Цього року вперше, разом з усім світом, святкували у серпні, а не в червні, як це було раніше.

Війна в Україні змінила життя та плани. Результати й досягнення молодіжних заходів та програм, планування нових ініціатив та ідей, які звично обговорювали та підсумовували цього святкового дня, відкладено до кращих часів.

Протягом робочого тижня відділ молоді та спорту виконкому разом зі спортивними осередками та закладами культури запрошував молодих до тематичних зустрічей, онлайн-акцій.

Підростаюче покоління разом з дорослими - батьками, друзями й знайомими охоче брали участь у активних іграх та змаганнях. Одним була до вподоби гра з м'ячем на свіжому повітрі разом з Михайлом Фроловим, інші знаходили цікавість в естафетних змаганнях чи командних ігрових зустрічах, а хтось тішився інтелектуальними поєдинками.

Турнір зі стрітболу серед аматорських команд міста, проведений спільно з волонтерами-вчителями фізичної культури — Олексієм Скворцовим, Сергієм Бруско та Ольгою Коровіною, зібрав на спортивному майданчику чотири команди. Прихильники гри у баскетбол 3х3 грали за коловою системою, продемонструвавши віртуозність й майстерність своєї гри. 

За результатами визначились переможці - четверте місце посіла команда “Вуличні самураї” (Михайло Зайцев, Олексій Скворцов, Денис Іщенко), третьою стала команда «Шоколапки» (Кирило Шолом, Микита Качула, Стас Ширяєв), друге місце - у команди “Херсонські кавуни” (Руслан Рокочий, Єгор Когтєв, Іван Кобилко). Володарем кубка турніру стала команда “Пірати” (Владислав та Станіслав Єрофєєви, Руслан Руденко).

Дитячий шаховий турнір, проведений спільно з ГО"Шахи для життя", Валерій Косолапов, зібрав юних гравців. Учасники змагалися по коловій системі з регламентом - 10 хвилин кожному.

За результатами ️п'ятьох турів визначились найкращі гравці - І місце виборов Олександр Фролов, ІІ місце - Ваня Грицюк, ІІІ  -  Влад Головізнін.

Всі учасники спортивних заходів отримали гарний настрій та позитивні емоції, а переможці -  грамоти та відзнаки.

Дню молоді присвятили майстер-класи, зустрічі та онлайн-ініціативи заклади культури. Міський музей, публічна бібліотека та її філії, клубні установи, Будинок культури Шолохового запрошували молодь до створення національних оберегів, онлайн-читань, мистецьких пленерів, подорожей та досліджень рідного краю.

Прес-служба міського голови.