Всi новини, сторінка 14

21 06

Для Покрова ця дата є особливо пам’ятною. Історія віднайдення унікального витвору мистецтва увійшла до літопису міста, стала яскравою сторінкою вітчизняної та світової археології. Симфонія золотої пекторалі лунає у Покрові до сьогодні, бо місто береже пам'ять про 21 червня 1971 року, коли з  кургану Товста Могила було піднято шедевр всіх часів – Золоту Пектораль.


14 06

Саме з таким прагненням завершили навчальний рік вихованці закладів культури виконкому -  Школи мистецтв. А останні здобутки стали яскравим штрихом вже пройденому. На календарі початок літа – канікули, але для творчих особистостей це ще один період, аби відкрити для себе нові горизонти. Такими є викладачі й вихованці Школи мистецтв – небайдужими особистостями. Заклад відкрив свій мистецький фронт, гучно заявляв про себе і на конкурсах всіх рівнів. Останні результати є твердженням цьому.


02 06

Саме таким настроєм був сповнений у Покрові перший день літа. Малечі дарували добро й щирість сердець. Прагнули викликати радість та усмішки. День захисту дітей пройшов з веселими танцями, квестами, вікторинами.


31 05

Кінець  навчального року завжди знакова подія для закладів культури міста. Тут підводять підсумки творчого року та адресують найтепліші слова вихованцям, які завершують начання у особливих школах, де відкривають світ прекрасного.


23 05

День спільних цінностей, спільної історії та майбутнього — таким є свято для українців. День Європи вже давно є символом єдності й солідарності, а сьогодні, в умовах   російської агресії, повномасштабного вторгнення — відстоювання демократичних європейських цінностей. 


20 05

Вихованці мистецьких шкіл продовжують відкривати нові обрії самореалізації, разом з тим популяризуючи пісенну творчість. Стали відомі результати двох міжнародних конкурсів, де учениці Дитячої школи мистецтв здобули найвищі результати.


19 05

Так зустрічали покровчани День вишиванки. Цьогорічне свято лише підсилило значимість духовного оберегу нації. В умовах повномасштабного вторгнення росії, національні символи є головною зброєю, яку не подолати, бо вони – у серці. І вишиванка – не просто одяг, в ній наша душа, наша історія – продовження українського родоводу.


18 05

18 травня Україна і світ відзначають День пам'яті жертв депортації і геноциду кримськотатарського народу. У цей день 78 років тому радянський режим розпочав депортацію волелюбного народу з їхньої історичної батьківщини - Криму. Тоді це теж назвали спецоперацією. Жінок, дітей, людей похилого віку зганяли до товарних вагонів, які заповнивши вщент, відправили за тисячі кілометрів до Середньої Азії.


18 05

Її називають генетичним кодом, а сьогодні, у часи російської агресії, духовною бронею нації - Вишиванку, котра увібрала в себе споконвічну історію України. Саме тому цей елемент одягу особливо дорогий кожному українцю і відносно молоде свято, День вишиванки вже давно стало народним. Цьогоріч воно припадає на 19 травня, тож покровчан запрошують одягнути вишиванки, як символ єдності, незламності і пам’яті.


21 04

Зовсім скоро найбільше християнське свято — Світле Христове Воскресіння, яке символізує відродження життя і надію. Цього року ми як ніколи чекаємо на нього, віримо й сподіваємось на краще. Навіть за нинішніх обставин Великоднє диво має увійти в кожну оселю, в кожне серце. Заклади освіти та культури міста доклали зусиль, аби підтримати у містян відчуття свята.