Зустріли свято з новими ідеями та творчими планами

В останній день вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек.

Своє професійне свято працівники бібліотечної галузі міста зустрічали як і годиться - з читачами, книгою, у колі колег та однодумців.

Бібліотеки Покрова – це справжній книжковий світ, а ще осередки, де до своєї справи підходять творчо і з душею. Тож і Всеукраїнський день бібліотек тут зустрічали флеш-мобом у затишному місці відпочинку - парку ім. Бориса Мозолевського. Підійшови з креативом і фантазією до дати, яка пропагує читання.

Бо День бібліотек  - не лише свято тих, хто  допомагає книзі  знайти дорогу до серця читача, а й самих її поціновувачів. Тож і святкували  разом.

Бібліотекарі Аліна Шпонька та Дмитро Горобій  підготували для школярів гру-квест  за мотивами дитячої повісті – казки «Аліса в країні чудес». Дітей запросили до  центрального парку, атмосфера якого легко перетворюється  на казкову. Діти шукали Алісу, виконуючи  завдання, які для них підготували герої твору – Капелюшник,  Білий Кролик, Червова Королева, Синя Гусінь. В якості заохочувальних призів учасників пригощали цукерками, а по завершенню квесту діти отримали  браслети з метеликами і, звичайно, гарний настрій.

На урочисту частину святкового дня бібліотекарі Покрова зібрались у арт-центрі Централізованої бібліотечної системи, де приймали вітання із професійним святом.

За відданість улюбленій справі й копітку працю працівників Централізованої бібліотечної системи, шкільних бібліотекарів та працівників бібліотечної галузі старостинського округу вітала  начальник відділу культури виконавчого комітету Покровської міської ради Тетяна Сударєва.

Творчі подарунки підготували для колег колективи бібліотечних філій, Шолоховського будинку культури. А музичні привітання, що лунали від вихованців творчих осередків міста — Школи мистецтв та Дитячої музичної школи, довершили святкову атмосферу, яка панувала цього дня.

Прес-служба міського голови.