На сесії міської ради

28 вересня відбулося пленарне засідання чергової 12 сесії Покровської міської ради 8 скликання.

На сесії було розглянуто 28 питань.

Серед них — про Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів громади. Таке рішення покликано тим, що закони не дозволяють затверджувати тарифи на комунальні послуги нижче їхньої собівартості. Тим часом через інфляцію складові тарифу, такі як мінімальна заробітна плата, ціни на енергоносії та інше - постійно зростають. За словами міського голови, єдина можливість, аби уникнути підвищення тарифів на воду для населення й не допустити збитковості МКП “Міськводоканал” - це компенсація підприємству різниці з міського бюджету.

- Таким чином ми зробимо все, аби тарифне питання не лягло на плечі мешканців нашої громади, - зазначив Олександр Шаповал.

Також на сесії було внесено зміни до Програми фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства у м. Покров на 2020 - 2023 роки, враховуючи зміни, внесені Кабміном щодо даного питання.

Депутати внесли зміни і до міської програми “Здоров'я Покровчан на період до 2023 року”. Затвердили у новій редакції Статут Центральної міської лікарні, Положення про управління освіти та відділ молоді та спорту міськвиконкому. Назву комунального закладу “Централізована бібліотечна система” змінили на “Публічна бібліотека з філіями”.

У новій редакції було затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП виконавчого комітету Покровської міської ради. Нині через Центр надання адміністративних послуг мешканці громади можуть отримати 288 (враховуючи комплексну послугу “єМалятко”).

На сесії також затвердили ще один офіційний символ нашої громади - Гімн Покровської МТГ та відповідне Положення про зміст, опис та порядок його використання. Гімн громади відтепер виконуватиметься під час урочистих подій після Державного Гімну.

Усі проекти рішень, винесені на розгляд чергової сесії, були розглянуті та затверджені.

Прес-служба міського голови.