Зустрічали гостей та садили дерева

 

ГО «Незламний козацький дух» не лише запрошує на гостини, а й ініціює добрі справи.

Козацьке подвір’я у селищі Чортомлик стає дедалі популярнішим серед містян, котрі проводять свій вільний час на природі. Екосадиба родини Касьянових пропонує все те, чого так не вистачає городянам – свіже повітря, прекрасні краєвиди, спілкування з природою та повернення до своїх історичних коренів.

Цими вихідними повною мірою все це відчула команда «Спортивних бабусь». Одна з найпозитивніших спільнот Покрова суботній ранок, як і годиться, присвятила фізкультурі, а недільний – іпотерапії.

- Це незабутні відчуття, - запевняла 86-річна Валентина Булатова, - колись у дитинстві я їздила на конях, думала, що те вже давно у спогадах. А тут стільки емоцій, такі враження!

Гості садиби годували коней, зазначали, що спілкування з цими дивовижними тваринами справді лікує, ділилися враженнями за чаюванням, організованим Ольгою Касьяновою зі щирою українською піснею. Господарі розповідали про  те, чим живе сьогодні «Незламний козацький дух», що їх надихає на нові ідеї. За їхніми словами, найбільше натхнення дарують діти, яких захоплює історія рідного міста й краю, розвиток конярства.

Містяни відвідують садибу родинами, частими гостями є школярі та їхні наставники, котрі згодом відгукуються на пропозицію організації акцій природничого  чи соціального характеру. Цими вихідними до 50 чоловік взяло участь у висадці саджанців.

Всіх захопила пропозиція прикрасити Чортомлицьку балку молодими деревцями. Касьянови сподіваються, що це не остання спільна справа, у них безліч задумок та планів з подальшого розвитку садиби – відродження національних традицій.

Прес-служба міського голови.