Місто за тиждень

Освіта

Організовано показ виїзної виставки на тему безпечної життєдіяльності дітей від Дніпропетровського академічного обласного українського молодіжного театру.

Освітяни взяли участь у вебінарі “Нова українська школа в системі Державного стандарту освіти”.

Протягом тижня здійснювався моніторинг відвідування учнів та електронної реєстрації дітей до закладів освіти.

Координувалося дистанційне навчання педагогів на курсах Дніпровської академії неперервної освіти.

Йшла підготовка до проведення І етапу конкурсу педагогічної майстерності “Учитель року — 2020” та обласного семінару “Науково-методичні засади створення інноваційної моделі STEM-освіти”, який має пройти на базі НВК №1.

У закладах освіти розпочато опалювальний сезон, температурний режим у приміщеннях відповідає санітарним нормам.

Медицина

За тиждень у пологовому відділенні ЦМЛ народилося троє малюків. На стаціонарному лікуванні перебувало 115 хворих. Нині у денному стаціонарі хірургічного профілю знаходиться 81 пацієнт, 84 - у денній терапії.

Протягом тижня до Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1612 осіб. Невідкладну допомогу в амбулаторіях отримало 84 хворих.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 181 виїзд.

Соціальна сфера

На прийомі у фахівців управління праці та соціального захисту населення побувало 468 громадян.

Прийнято 197 заяв на призначення усіх видів державних допомог, 155 з яких на субсидії.

Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 12 суб'єктів підприємницької діяльності, встановлено три порушення.

Особи з інвалідністю отримали 6 направлень на забезпечення технічними засобами реабілітації.

Нині в управлінні обліковується 2894 отримувачі житлових субсидій, 1642 домогосподарства, що користуються пільгами, 2901 отримувач державних допомог, 268 учасників АТО, 385 ВПО.

Для безробітних, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, проведено 13 профорієнтаційних заходів. Зокрема, інформаційний семінар із загальних питань зайнятості населення та семінари з техніки пошуку роботи.

Комунальна сфера

Працівники МКП «Добробут» обслуговували лінії зовнішнього освітлення, прибирали території міста, згрібали та вивозили листя, здійснювали санітарну обрізку дерев.

У міськводоканалі виконали три заявки з водопровідних мереж.

ДСНС

Для пожежно-рятувального підрозділу тиждень пройшов  без пожеж. Рятувальники надавали допомогу населенню та екстреним службам.

Прес-служба міського голови.