Випускник Школи мистецтв переміг у "Покров має таланти"

 

Вже третій рік поспіль  місто дивує мистецьким фестивалем “Покров має таланти”. Конкурс, що проходить під патронатом міського голови Олександра Шаповала, став майданчиком для усіх мистецьких жанрів, якими володіють креативні покровчани. Інструментальний і хореографічний, театральний і оригінальний, художнього читання та гумористичних мініатюр — тут кожен має змогу відкрити свій талант перед широкою публікою й отримати заслужене визнання.

У 2019 році він також викликав неабиякий інтерес у жителів Покрова. Загалом до фіналу вийшло 10 учасників. 24 серпня, на День Незалежності, вони представили свої номери в рамках святкового концерту.

 Ім'я переможця вже традиційно було оголошено у День міста. Ним став Даніїл Паніщев, який підкорив серця городян проникливим виконанням вірша “В моїй Україні ніхто не стріляє”.

Почесний диплом і подарунок під бурхливі оплески покровчан йому вручив міський голова Олександр Шаповал.

Тож чим так вразив земляків  вихованець театрального класу Школи мистецтв? Адже йому вдалося обійти інших досить сильних конкурсантів.

Відповідь на це питання знає його педагог - Неля Піхтіна. Заняттям в театральному колективі хлопець віддав 6 років.

Бути артистом і виходити на сцену — психологічно дуже непросто. Спочатку, як розповідає Неля Миколаївна, вихованець відчував певну невпевненість у своїх силах, дещо боявся сцени. Але чим більше  займався, тим більше розкривався його талант. Даніїл закоханий у театральне мистецтво, він показав себе як дуже працьовитий хлопець, що розумів: без роботи над собою  досягти успіху неможливо. Поступово покровчанин почав брати участь в обласних і всеукраїнських конкурсах, займав призові місця.

До участі у фестивалі “Покров має таланти” Даніїл та його наставник підійшли серйозно. До фіналу вони готувалися все літо, проводили репетиції прямо на літній сцені палацу культури, аби хлопець відчув атмосферу майбутнього виступу.

Вибір теми для фінального концерту також був невипадковий. Адже тема війни і миру сьогодні має особливе значення для кожного українця.

“Ми багато розмовляли на цю тему, Даніїл дійсно “відчував” текст. Напевно, саме завдяки цьому йому вдалося зачепити почуття жителів міста. Він пропускав кожен рядок через себе, через своє серце і саме тому у нас все вийшло”, — говорить Неля Піхтіна.

“Покров має таланти” - це унікальне явище в культурному житті міста. Адже артистів оцінює найсуворіше журі — сотні й тисячі жителів Покрова. Вітаємо Даніїла з перемогою і високою оцінкою, яку йому виставили земляки. Щиро бажаємо успіху й подальшої творчої реалізації.

І, звісно, чекаємо наступного фестивалю, який відкриє нові таланти міста!

Прес-служба міського голови.