ЗНО: підготовку розпочато

зно: підготовку розпочато. Зображення 1
Вже за місяць, з 9 січня, стартує реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Усі бажаючі зможуть скласти онлайн-тестування з обраних дисциплін. Розпочати перевірку своїх знань можна вже сьогодні.


Випускники загальноосвітніх закладів міста вже включилися в цей процес, скориставшись можливістю опрацювання варіантів тестових зошитів з іноземних мов та інших дисциплін. На сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти розміщено характеристики сертифікаційних робіт, критерії оцінювання, програми ЗНО. Це перший крок перед пробними іспитами, за якими основна сесія.
Цьогоріч вона проходитиме з певними змінами. Торкатимуться вони іноземної мови. У 2018 році вводиться аудіювання, сприйняття мови на слух. Збільшено кількість завдань до 59 і тривалість тесту – 150 хвилин.
Загалом ЗНО пройде з одинадцяти предметів: українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька мови. Абітурієнт має скласти тести з чотирьох. Для випускників 2018 року результати з трьох предметів буде зараховано як державна підсумкова атестація. Вони мають обов’язково здати рідну мову й літературу, математику або історію України та предмет з наданого переліку.

Рейтингова шкала залежатиме від того, чи подолав випускник поріг "склав/не склав". Якщо результат вищий за пороговий бал, то отримана оцінка визначатиметься за шкалою 100-200 балів, що дає право брати участь у конкурсному відборі вищого навчального закладу. Для вступу до вишів зараховуватимуть результати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років, виняток лише іноземна мова.
Основна сесія ЗНО розпочнеться у травні, а пробне тестування вже у березні. Реєстрація на нього триватиме до 31 січня, тож у абітурієнтів є час визначитися із предметами, аби спробувати свої сили, оцінити знання до проходження основної сесії ЗНО.

Більш детальну інформацію можна дізнатися на офіційній сторінці міського управління освіти.
Прес-служба міського голови.