Захист від менінгіту. Покров отримав чергову партію вакцини від гемофільної інфекції

захист від менінгіту. покров отримав чергову партію вакцини від гемофільної інфекції. Зображення 1
Вакцинація була і залишається наріжним каменем охорони людського здоров'я. Нещодавно до нашого міста надійшла чергова партія вакцини від так званої гемофільної інфекції. Остання є небезпечним інфекційним захворюванням, яке може призвести до таких серйозних проблем як менінгіт, сепсис та пневмонія.
За словами фахівців Центру первинної медико-санітарної допомоги, вакцинація від даної інфекції дозволяє з вірогідністю вище 90% захистити дитину від згаданих ускладнень. Щеплення гарантує безпеку протягом 4-х років.

Згідно нормативів, вакцинації підлягають діти віком 2, 4 і 12 місяців.
Загалом, після отримання чергової партії (300 доз), у ЦПМСД  зараз нараховується 500 доз вакцини, що достатньо для проведення щеплення дітей відповідних категорій. Медики наголошують, що отриманий препарат використовується в Україні вже не перший рік і довів свою безпечність та ефективність.
Для того, аби провести вакцинацію своїх малюків, батьки мають звернутися до педіатра або сімейного лікаря. Безпосереднє введення вакцини проходить у кабінеті щеплень амбулаторії № 5 (колишня дитяча поліклініка).
Очевидно, що батьки дітей, які мають пройти через цю процедуру, повинні скористатися цією можливістю якомога швидше. В питанні здоров'я дітей зволікання неприспустимі.
Прес-служба міського голови.