На засіданні міськвиконкому

на засіданні міськвиконкому. Зображення 122 серпня не черговому засіданні міськвиконкому розглядалося питання про організований початок нового навчального року.
В.о. заступника начальника управління освіти Олена Сапун проаналізувала підсумки минулого навчального року та окреслила перспективи 2018-2019 н.р.
Зазначалося, що створення високоефективної системи якісної освіти — це вимога часу. Цьогорічні першокласники навчатимуться в умовах Нової української школи за новими стандартами, програмами, методиками та технологіями. Тому пріорітетним завданням у підготовці до 2018 - 2019 навчального року було облаштування освітнього процесу відповідно до нових вимог шляхом внесення змін до просторово-предметного оточення школярів.

Значна увага впровадженню нових інклюзивних форм роботи у навчально-виховний процес освітніх закладів. У новому навчальному році на базі НВК №2 відкриється медіатека (інноваційна бібліотека, що поєднує в собі медіа та ігрові зони, сучасну літературу та навчальні посібники). А в СЗШ № 9 з’явится ресурсна кімната — окремий, спеціально облаштований клас, де діти можуть навчатися за індивідуальною програмою розвитку у супроводі корекційного педагога. У минулому році там було облаштовано ігрову кімнату, а у СЗШ №6 — ресурсну кімнату та медіатеку.
Важливою подією у забезпеченні прав дітей з особливими потребами на здобуття освіти стане відкриття Покровського інклюзивно-ресурсного центру, який почне працювати при НВК №2.
Доповідач детально зупинилася на досягненнях освітніх колективів у навчанні, творчості та спорті. Зокрема, дев’ять цьогрічних медалістів на ЗНО підтвердили свій високий рівень знань.
В обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін призові місця посіли 5 учнів шкіл міста.
Вагомі результати позашкільної освіти. Вихованці БТДЮ мають 99 перемог всеукраїнського рівня, 78 учасників обласних конкурсів отримали призові місця.
Упродовж року вихованці ДЮСШ ім. Д. Дідіка на змаганнях різного рівня посіли понад 400 призових місць. До складу збірних команд України з різних видів спорту входять 4 вихованці, 12 — до збірної області.
Найвищим цьогорічним спортивним досягненням є ІІІ місце вихованців відділення спортивної акробатики - Івана Хажанця та Миколи Земляного у Чемпіонаті світу.
Олена Сапун підкреслила, що визначальним у забезпеченні життєдіяльності закладів освіти є господарчі питання, та детально зупинилася на заходах, які було здійснено для підготовки до нового навчального року. Вдалося зробити значний обєм робіт, що дозволить своєчасно та організовано розпочати навчальний 2018-2019 навчальний рік.
Заслухавши та обговоривши інформацією, виконкомом Покровської міської ради було прийняте відповідне рішення.
Прес-служба міського голови.