Відбулося засідання сесії

 

27 червня відбулося чергове засідання 46 сесії Покровської міської ради. На чергу денну було винесено  25 питань, головним серед  яких - про підвищення рівня відкритості та доступу до інформації з  використанням сучасних інформаційних технологій.

Доповідаючи з даного питання, керуючий справами виконкому Ганна Відяєва  наголосила  на актуальності сучасних інформаційно- комунікаційних технологій у створенні нових, більш зручних методів доступу  до інформації.

Говорячи про впровадження електронного урядування на державному рівні, було названо ресурс “Електронний уряд”. Наше місто в рамках пілотного проекту приєдналося до системи електронного документообігу “Док Проф”. Була розроблена база електронної реєстрації документації, збереження  архівної копії документів на всіх шляхах його виконання. Це скоротило час на виконання функцій  реєстраційного відділу, управління праці та соцзахисту, зменшило  час  обробки інформації.

Серед державних електронних сервісів,  які  спрощують взаємодію з громадянами є Веб портал Є-Data, що  забезпечує  повну прозорість руху державних  коштів.

Офіційним  джерелом інформації  про  надання адміністративних послуг в  Україні користуються єдиним державним порталом Відкрита влада.

З 2016 року  Покров приєднався до Порталу державних послуг iGov. Нині майже 20%  послуг, якими користувалися громадяни чи представники бізнесу в паперовому вигляді через ЦНАП, на сьогодні мають можливість отримати таку послугу в електронному вигляді.

Головні розпорядники бюджетних коштів співпрацюють в системі автоматизації управління “Парус- Бюджет”, яку інтегровано з системою державних закупівель ProZorro, а також з порталом публічних закупівель ДніпроОДА.

Покров долучився до програми впровадження прозорості в місцеве самоврядування через портал «Прозорі міста». За рейтингом прозорості серед 100 міст, у 2017 році Покров зайняв п’яту позицію, а за підсумками 1 кварталу поточного року за показниками публічних закупівель піднявся на ІІ місце.

Головним інструментом доступної офіційної інформації про прийняті нормативні акти місцевого самоврядування, новини, діяльність комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій, що ведуть діяльність у місті – це офіційний сайт Покровської міської ради. Власними силами посадовців  інформаційного відділу було розроблено новий функціонал та дизайн офіційного сайту міста. Ганна Відяєва детально охарактеризувала структуру ресурсу. Зокрема, новим є розділ «Електронні сервіси», до якого належать мапа сайту; система петицій, електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти; електронна реєстрація осіб, які потребують поліпшення житлових умов; електронні звернення; запит на отримання публічної інформації. Також на сайті відкрито новий розділ «Медицина», котрий містить перелік лікарів міста та можливість не виходячи з дому записатися на прийом онлайн на зручний час за допомогою системи Helsi.

Зауважувалося, що для забезпечення інформаційної прозорості й відкритості міської ради для громадянського суспільства, приділяється значна увага розширенню спектру та покращенню якості надання послуг, забезпеченню оптимізації бюджетних витрат на управління ресурсами, сприянню сучасному управлінню з використанням новітніх технологій, які залишаються пріоритетними.

Заслухавши доповідь, депутати взяли до відома інформацію та ухвалили відповідне рішення.

Серед рішень «у різному» на сесії було ухвалено звернення міських депутатів до Президента, Кабінету Міністрів України щодо перенесення строків введення ринку електроенергії до прийняття усіх необхідних нормативно-правових актів для введення механізму нових ринкових взаємовідносин у сфері енергетики.

Депутати внесли зміни до бюджету, затвердили план роботи ради на друге півріччя, статут Централізованої бібліотечної системи у новій редакції, ухвалили Комплексну програму соціального захисту населення на  2019-2021 роки та прийняли рішення з решти питань, винесених на чергу денну.

Також  на сесії стало відомо про вихід із депутатської фракції політичної партії «Батьківщина» депутатів міськради Сергія Захарченка та Анатолія Пономаря, відповідні заяви від них надійшли на адресу Покровської міської ради.

Прес-служба міського голови.