В одному з районів Покрова розквітла Петриківка

 

Мальвами, півоніями й астрами покровчани прикрасили пішохідну частину в районі центрального ринку, взявши участь у акції до Дня молоді – «Україна – це ми».

Старшокласники й студенти, ті, кому десять, вісімнадцять і навіть більше 50-ти – відгукнулися на пропозицію відділу молоді та спорту виконкому – «написати» картину на тлі міського інтер’єру.

За «полотно» обрали одноманітний паркан, що простягається вздовж пішохідної зони поблизу базару. Сотні містян щодня прямують цим напрямком і напевне вже й не звертають уваги на сіро-білу стіну. Наскільки можливо змінити безбарвний простір, першими побачили мешканці прилеглих мікрорайонів, котрі з цікавістю спостерігали за роботою. Недільного дня тут вирувала творчість, вуличні  художники наносили ескізи, розводили фарби. Організатори потурбувалися, аби учасники були забезпечені усім необхідним.

На стіні проявлялася Петриківка у яскравих барвах національного візерунка. Для частини учасників це був перший досвід, Іван Пономарьов, Яків Забутний, Гарнік Байбуртян, Олександр Карнаухін, Віталіна Кудлай, Михайло Андрущенко запевняли - до цього моменту навіть не підозрювали, що подолають таке непросте завдання. А от для членів «Художньої студії для всіх», це був ще один мистецький етап. За словами Ганни Кравченко, доволі цікавий.

Ідея викликала справжній захват, чого не приховувала досвідчена майстриня та викладач  з Петриківського розпису Ганна Мельничук, виводячи орнамент та допомагаючи новачкам опановувати дивовижну техніку.  

За роботою точилися і розмови про національні кольори, візерунки. Для члена молодіжної ради, голови ГО «Незламний козацький дух» Миколи Касьянова та його родини Петриківка має особливий сенс, адже символізує красу рідної природи.

З-під пензлів народжувалися квіти й зелень, поряд з юними художниками Поліною Костецькою, Кариною Яценко, Алісою Шулікою малювала заступник міського голови Наталія Бондаренко, фахівці відділу культури – Тетяна Сударєва й Людмила Бережна.

До мистецького руху приєдналися і студенти вишів, Вероніка Нестреляй, Катерина Сударєва, Анатолій Сізов.

Акція об’єднала у щирому прагненні зробити місту подарунок. Показала, що кілька годин здатні змінити буденність, довести, що від вчинків та поглядів кожного залежить наше сьогодення. Перехожі зупинялися і, не приховуючи щирого захвату, розглядали новий арт-об’єкт. Мало хто згадував, що до цього тут чорніла штампована реклама.

Краса Петриківки, яскрава й самобутня, піднімала настрій та налаштовувала на позитив.

І це найкраща подяка тим, хто присвятив свій день творенню, розпочав цю роботу. Вже зовсім скоро її буде продовжено, організатори планують завершити мистецький процес. Тож небайдужі та творчі - приєднуйтесь!

Прес-служба міського голови.