Відбулося засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-СНІДу

відбулося засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу та віл-сніду. Зображення 1

Робота в напрямку протидії розповсюдження суспільно-небезпечних захворювань у нашому місті має системний характер, об'єднуючи різні служби та організації.
27-го грудня відбулося засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІДу. Учасники зустрічі підвели підсумки роботи за 2018 рік щодо цього актуального питання.

Про організацію проведення інформаційно-освітніх програм для медичних працівників  лікувально-профілактичних закладів області щодо профілактики ВІЛ/СНІДу поінформувала лікар-фтизіатр ЦМЛ Тетяна Яремко.
Про основні тенденції щодо боротьби з розповсюдженням вірусу імунодефіциту людини, проблеми та методи роботи на території Покрова у своїй доповіді торкнувся лікар-інфекціоніст кабінету "Довіра" Вадим Вдовін. Він відзначив, що для Покрова характерні ті тенденції в питаннях розповсюдження хвороби, які в цілому є в Дніпропетровській області. Однією з найбільших проблем залишається високий показник пізнього виявлення ВІЛ-інфекції, а також низький рівень відповідальності окремих категорій пацієнтів за своє здоров'я.
Вадим Володимирович відзначив, що в рамках програми боротьби з поширенням інфекційних соціально-небезпечних хвороб лише за 10 місяців 2018-го року було обстежено 2071 мешканець міста. Крім того, в 2018-му році зріс обсяг фінансування відповідних програм за рахунок коштів місцевого бюджету.
Учасники зустрічі відзначили важливість інформаційної роботи із протидії розповсюдження небезпечних хвороб серед молоді.
Про стан впровадження програм щодо здорового способу життя для учнів загальноосвітніх професійно-технічних закладів доповіла методист управління освіти Людмила Гродецька. У свою чергу, практичний психолог міського центру підготовки і перепідготовки робочих кадрів Наталія Зубенко поділилася інформацією про основні методи інформаційної роботи серед учнівської молоді закладу.
Обговоривши ці питання, учасники координаційної ради затвердили план роботи з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу на наступний рік.
Прес-служба міського голови.