Вечір пам’яті Героя-земляка

вечір пам’яті героя-земляка. Зображення 1
Сторіччю видатного льотчика сучасності, двічі Героя Радянського Союзу, генерал-лейтенанта Павла Андрійовича Тарана було присвячено зустріч, що відбулася днями у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька. Постать Героя, що здійснив за час Другої Світової 368 бойових вильотів, поставала у спогадах людей, які особисто знали Павла Тарана – земляка, який захищав свою землю від ворога.


У музеї про простого шолохівського хлопця, чий потяг до неба було випробувано війною, зібрано бібліографічні матеріали, світлини, спогади про видатного представника славного роду Таранів, з якого усі чоловіки пройшли дорогами Другої Світової.
У ювілей бойового льотчика, який і за мирних часів залишався вірним обраній справі, увазі городян було представлено експозицію, з якою знайомилися учні ПТУ, присутні на зустрічі. Директор Тамара Жежеріна розповідала про етапи життя легенди неба. Про людину, що надзвичайно любила свою землю, говорив двоюрідний брат Павла Тарана, ветеран війни, Почесний громадянин міста Андрій Череп. Колишній фронтовий розвідник, Андрій Іванович наголошував, наскільки людяним був льотчик зі званням двічі Героя, як цінував сім’ю, оберігаючи родинні зв’язки. У Покрові ця пам’ять жива не тільки серед молодого покоління Таранів, а й серед земляків, котрі 18 жовтня вшановували прославленого льотчика, що пройшов війну від Фінської до Берліна, виконавши головне зобов’язання – звільнивши Дніпропетровщину, край, з якого піднявся у небо і де почувався по-справжньому вільним.
Прес-служба міського голови.