Вчили застосовувати інструменти е-демократії

Відкритість, прозорість та підзвітність влади – саме такий шлях обрали у Покрові, давши старт інноваціям у сфері електронної демократії. За останній рік запущено ряд проектів, котрі відкривають додаткові можливості комунікації між громадою та владою, залучаючи покровчан до активної участі в розвитку міста.


Аби містяни краще орієнтувалися і використовували нові можливості, вчора відбулася відкрита лекція на тему: "Як використовувати інструменти електронної демократії у місті Покров". Із зацікавленими, що зібралися на центральній площі, спілкувався Артем Романюков - голова правління ГО "Платформа громадський контроль". Саме за підтримки команди ГромКонтролю у місті впроваджуються онлайн - платформи для проектів е-демократії.
Наразі у Покрові працює програма бюджету участі, у рамках якого триває процес голосування. Кожен мешканець міста до 29 вересня може віддати свій голос за один із проектів, написаних земляками для покращення життя громади.
Запущений проект "Соціальний інспектор", за допомогою якого в онлайн -режимі можна візуалізувати на карті та відслідковувати хід ремонтних робіт у місті.
Впроваджено сервіс електронних петицій, який дає можливість реалізувати свої ініціативи, якщо звернення набере необхідну кількість голосів серед земляків.
Зараз місто підключається до електронної платформи перерахунку благодійних внесків EduPay для закладів освіти, що дозволить відслідковувати усі внески і витрати по батьківським коштам.
Також на етапі впровадження сервіс, що передбачає використання інформаційно-комунікаційних технологій у діяльності депутатів міської ради.
Характеризуючи кожен інструмент електронної демократії, впроваджений у Покрові, Артем Романюков робив акцент на практичному аспекті. На проекторі виводилися алгоритми дій, які допоможуть скористатися тим чи іншим сервісом.
Також мова йшла про широке поняття електронної демократії, що дозволяє, вдаючись до сучасних інформаційних технологій, залучати громаду до вирішення різноманітних суспільно-політичних завдань, а також про розширення спектру взаємодії між владою та громадою, у чому Покров зробив великий поступ вперед.
Прес-служба міського голови.