У загальноосвітньому ліцеї відкрито музей

у загальноосвітньому ліцеї відкрито музей. Зображення 1
Історія міста, краю, закладу відтепер примножуватиметься у музейній світлиці.


Ідея створення шкільного центру краєзнавства та етнографії належить викладачам школи. Як підкреслила директор Любов Фесенко, ішли до цього декілька років, втілили у життя – 2017-го. Над проектом працювали усією ліцейською спільнотою. Вчителі відпрацьовували музейні розділи, за якими поділено колишню аудиторію, а сьогодні – шкільну історичну скарбницю, збирали перші експонати.

у загальноосвітньому ліцеї відкрито музей. Зображення 2
Результат представили вчора на урочистому відкритті музею. Уся школа з нетерпінням очікувала перерізання червоної стрічки, моменту, коли можна було побачити і почути про вчорашній та сьогоднішній день рідного міста.
Експозиції поділені за розділами: "Рідна Покровщина", "Народні промисли", "Рідна школа", "Видатні люди". До останнього, який розповідає про самобутніх митців Покрова, міською владою було передано художній експонат.
Він доповнить роботи народних художників, покладе початок справжній картинній галереї, де будуть представлені і малюнки вихованців викладача ліцею Віктора Фесенка. А поштовхом до етнографічної колекції стали зібрані предмети побуту, серед яких датовані 19 сторіччям. Логічним продовженням є роботи учнів школи та викладача праці Таїси Череп – вишиванки, витинанки, ляльки-мотанки.

у загальноосвітньому ліцеї відкрито музей. Зображення 3 у загальноосвітньому ліцеї відкрито музей. Зображення 4

Що ще зберігає музей, розповідали юні екскурсоводи ровесникам, батькам і гостям.
Про те, що він покладе початок серйозній роботі наголошувала начальник управління освіти Галина Рубаха, директор шкільного музею Тетяна Мірошніченко.

у загальноосвітньому ліцеї відкрито музей. Зображення 5

До пошукової діяльності вже запросили батьків. У планах нові експозиції, краєзнавчі експедиції, які відкриватимуть учням історію Покрова у його славному минулому і сьогоденні.
Прес-служба міського голови.