Освітні заклади Покрова впроваджують систему прозорого фінансування

освітні заклади покрова впроваджують систему прозорого фінансування. Зображення 1

Поточний навчальний рік приніс в освітню сферу чимало змін. Зокрема вони пов’язані з новим законом "Про освіту", окремі його норми в українських школах почали впроваджувати вже з 1 вересня. На освітні заклади Покрова чекають ще більші зміни. За ініціативи міського голови у місті впроваджується сервіс для обслуговування і контролю освітніх платежів EduPay. Електронна платіжна платформа унеможливить обіг готівкових коштів у школах та садках, внесе прозорість у використання батьківських коштів, посилить контроль за цільовим використанням благодійних платежів та бюджетних коштів.


Сучасний формат освіти, переваги нового онлайн-сервісу, практичні аспекти його використання – теми, котрі стали ключовими на загальношкільних батьківських зборах, які проходять в усіх освітніх закладах міста.
Одне з таких зібрань відбулося учора в загальноосвітньому ліцеї за участі заступника міського голови Наталії Бондаренко та начальника управління освіти Галини Рубахи.
Директор ліцею Любов Фесенко відзвітувала перед батьківською громадськістю про результати діяльності ліцею за минулий навчальний рік. В черзі денній було питання використання бюджетних та батьківських коштів у світлі нововведень, об’єми виконаних ремонтних робіт. Торкалися питання харчування, у тому числі пільгових категорій за рахунок коштів міського бюджету, наповнюваності класів та особливостей організації навчально-виховного процесу 2017-2018 навчального року.
Галина Рубаха поінформувала про стан готовності освітніх закладів міста до нового навчального року та подякувала батькам за підтримку та розуміння.
Підводячи підсумки, Наталія Бондаренко зосередила увагу на пріоритетності освіти на рівні держави та міста. 60% міського бюджету - це видатки на освіту, значна частина яких спрямована на покращення умов перебування школярів та вихованців у стінах освітніх закладів. Значні об’єми робіт із підготовки навчальних закладів було виконано цього річ, реалізація серйозних програм передбачається у наступному році. Передусім це заходи з енергозбереження та енергоефективності, модернізації систем життєзабезпечення та інші, направлені на покращення умов перебування школярів та вихованців в освітніх закладах. Окремо заступник міського голови зупинилася на впровадженні електронного платіжного сервісу EduPay, зазначаючи, що місто йде шляхом прозорості та відкритості.
Прес-служба міського голови.

освітні заклади покрова впроваджують систему прозорого фінансування. Зображення 2