Вберегти від зникнення

вберегти від зникнення. Зображення 1
Затяжна весна не балувала нас теплом, не радувала й ранньою появою первоцвітів. Незважаючи на примхи природи, екологи не втрачають пильності, нагадуючи та попереджаючи про незаконну торгівлю рослинами, занесеними до Червоної книги.


Восьмеберезневий квітковий ажіотаж позаду, однак, тепло тільки настає, отже, стихійні базари пропонуватимуть весняні квіти, серед яких і заборонені до продажу. Анемона звичайна, конвалія звичайна, підсніжник – ці первоцвіти знаходяться під захистом і під прицілом ділків. Планомірне винищення може призвести до того, що вже через кілька років ми не зможемо милуватися первоцвітами, на цьому наголошують профільні фахівці виконкому застерігаючи і нагадуючи, що знищення видів рослин, занесених до Червоної книги, кваліфікується як адміністративне правопорушення й тягне за собою накладання штрафу.
З метою попередження та охорони зникаючих рослин проводяться рейди, мешканцям міста теж треба висловлювати власну природоохоронну позицію, адже саме попит провокує  знищення первоцвітів.
Прес-служба міського голови.