Засідання виконкому: в центрі уваги дитяче оздоровлення

засідання виконкому: в центрі уваги дитяче оздоровлення. Зображення 1
Від літніх канікул щколярів відділяє кілька місяців, а підготовча робота до нового оздоровчого сезону у Покрові вже триває.
Учора на засіданні виконавчого комітету міської ради підводили підсумки минулорічної кампанії та визначалися з основними напрямками організації оздоровлення дітей та підлітків міста у 2018 році.
Минулого літа змістовним та безпечним відпочинком вдалося охопити на 44% більше дітей, ніж у 2016 році. Загалом  оздоровили понад три тисячі дітей, що складає 93% від загальної кількості дитячого населення віком від 6-до 17 років. Такі дані озвучила начальник управління праці та соціального захисту Тетяна Ігнатюк, яка доповідала з даного питання.
Минулому оздоровчому сезону передувала серйозна організаційна робота структурних підрозділів міськвиконкому, закладів та установ гуманітарної сфери, підприємств, яка була на контролі міського голови та профільних заступників.
Для оздоровлення школярів, було створено 10 дитячих закладів відпочинку -таборів з денним перебуванням. Функціонували вони на базі освітніх закладів із 6-годинним режимом роботи.
Із близько двох тисяч дітей, які відпочивали у пришкільних таборах, більша половина – учні початкових класів. Усі діти отримували дворазове гаряче харчування, повна вартість якого складала 252 грн. в день, на що з міського бюджету було використано майже 1,5 мільйони гривень. Перебування у таборах відпочинку було насичене різноманітною культурно-розважальною та виховною програмою.
Дошкільні ж заклади на все літо перевели на санаторний режим роботи та харчування.
Значна увага приділялася дітям, які перебувають на диспансерному обліку і потребували санаторно-курортного лікування. Через заклади охорони здоров’я 129 дітей цієї категорії, у тому числі 5 сиріт, 17 дітей з інвалідністю та 32 дитини з багатодітних сімей побували в санаторіях України та області, реабілітаційних центрах, протитуберкульозних санаторіях та отримували лікування за різними соматичними профілями.
Майже 500 дітей нашого міста, 139 з яких пільгової категорії, за дві зміни відпочили в оздоровчому таборі "Чайка" гірничозбагачувального комбінату. Підприємством надано 20 путівок для оздоровлення дітей з родин, які опинилися у складних життєвих ситуаціях та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Підсумовуючи сказане, Тетяна Ігнатюк зазначила, що у 2017 році вдалося у повній мірі забезпечити змістовний та безпечний відпочинок дітей міста. За весь оздоровчий період не було зафіксовано спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь та травматизму в таборах відпочинку.
На розгляд та затвердження членів виконавчого комітету були запропоновані заходи щодо організації якісного оздоровлення дітей у поточному році. Серед них — збереження мережі дитячих оздоровчих таборів та збільшення фінансування оздоровчої кампанії, 100% охоплення дітей пільгових категорій та інші заходи.
Прес-служба міського голови.