Управління праці та соціального захисту населення інформує про нове в призначенні житлових субсидій

Постановою КМУ від 18.08.2017р. № 609 внесено зміни до Порядку призначення житлових субсидій, відповідно до яких субсидія призначається виходячи із середньомісячного сукупного доходу сім’ї за два квартали, тобто, розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні 2017 року здійснюватиметься на підставі доходів за перше півріччя 2017 року, а на літній період з травня 2018 року - за 3-й і 4-й квартали 2017 року.
Призначення субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива залишається без змін - виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.
Окрім цього набули права на призначення субсидії громадяни, які мають прострочену понад 2 місяці заборгованість з оплати послуг, якщо її загальна сума не перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що на сьогоднішній день складає 340 грн.
У разі смерті особи, якій було призначено субсидію, надання субсидії не припиняється до закінчення строку її призначення, якщо у житловому приміщенні зареєстровані інші особи, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.
Слід зазначити, що громадянам, які вже користуються субсидією і в їх домогосподарстві не відбулося ніяких змін, повторно звертатись за перерахунком субсидії на опалювальний період не потрібно – вона буде автоматично перерахована спеціалістами управління.
Акцентуємо особливу увагу на тому, що з 19 серпня 2017 року зменшено норму споживання газу з 7,1 куб. м до 5,4 куб. м за наявності газової плити , та з 14.0 куб. м до 10.5 куб.м за наявності газової плати і газового водонагрівача у тих житлових приміщеннях, в яких відсутні прилади обліку газу. З вересня поточного року таким заявникам без їх звернення буде здійснено перерахунок, в т.ч. і за 12 днів серпня, про що останні отримають відповідні повідомлення.

Додаткову інформацію можна отримати безпосередньо в управлінні або за телефоном гарячої лінії 6-64-48

Начальник управління Т.М.Ігнатюк