«Дніпропетровськгаз» вперше в Україні використав спільне фінансування при встановленні індивідуальних лічильників газу в багатоповерхівці

Після отримання дозволу від НКРЕКП фахівці ПАТ "Дніпропетровськгаз" використали кошти, передбачені для встановлення будинкового лічильника в багатоповерхівці в м. Кам’янське, на обладнання квартир в цьому будинку індивідуальними приладами обліку газу. В зв’язку із збільшенням видатків знадобилося вперше в країні застосувати спільне фінансування – 51% необхідних коштів надав "Дніпропетровськгаз", а решту - мешканці будинку.
Відповідно до Інвестиційної програми ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 2016 рік, затвердженої держрегулятором НКРЕКП, за адресою: вул. Освітня 34 у м. Кам’янське було передбачене встановлення будинкового вузла обліку газу типорозміру G-40. На такі роботи в інвестпрограмі компанії були передбачені кошти в сумі 43,8 тис грн. У квітні 2017 року мешканці зазначеного будинку звернулись до "Дніпропетровськгазу" з проханням установити індивідуальні лічильники природного газу у їх помешканні на умовах спільного фінансування. Після чого "Дніпропетровськгаз" звернувся до НКРЕКП з проханням використати кошти, виділені на встановлення загальнобудинкового вузла обліку газу, на обладнання квартир індивідуальними лічильниками. У результаті була отримана згода від держрегулятора на спільне фінансування даних робіт з мешканцями будинку.
"ПАТ "Дніпропетровськгаз" стала першою газорозподільною компанією в Україні, яка ризикнула і запропонувала держрегулятору втілити в життя проект спільного фінансування встановлення індивідуальних лічильників, - коментує директор з капітального будівництва ПАТ "Дніпропетровськгаз" Оксана Чорноморченко. – Таким чином з’явився ще один спосіб вирішення питання забезпечення 100%-го обліку природного газу у населення, а саме – за рахунок співфінансування таких робіт".
Таким чином, участь "Дніпропетровськгазу" в проекті спільного фінансування по встановленню лічильників у багатоповерхівці становить 51% (43,8 тис грн), а решту – 49% - надали мешканці 42 квартир зазначеного будинку. Тобто витрати компанії на кожен лічильник становлять 1,04 тис грн., а кожного із 42 споживачів газу – 0,997 грн. .
Роботи зі встановлення індивідуальних лічильників розпочаті 30 серпня 2017 року та будуть завершені 31 серпня 2017 ро